Thermo gél lakk használata

A Thermo gél lakk használata ugyanolyan egyszerű, mint a hagyományos gél lakkoké. Mint majd Te is látni fogod, csupán néhány egyszerű lépést kell csak betartanod ahhoz, hogy tartós, csillogó és tökéletes körömdíszítésed lehessen.


A Thermo gél lakk használatának csupán néhány egyszerű, könnyen megjegyezhető és betartható szabálya van. Ezeket betartva biztos lehetsz benne, hogy akár elsőre is tökéletes végeredmény érhető el. A Thermo gél lakk használatakor, illetve a Thermo gél lakkos körömdíszítésed elkészítése közben is már látni fogod, mennyire szembeötlő az a képesség, amivel bír ez a gél lakk típus.

De lássuk, hogyan is kell használni a Thermo gél lakkokat lépésről lépésre.

Thermo gél lakk használata – az előkészítés

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a Thermo gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

3D matt gél lakk használata

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

Thermo gél lakk használata – az elkészítés

A Thermo gél lakk használata előtt szükség van egy Bonder nevű alapanyagra is, ami egyfajta kétoldalú ragasztóként funkcionál majd a körömlemezed és a Thermo gél lakk között. A Bondert ugyanúgy kell felvinni a körömlemezre, mint bármelyik körömlakkot, gél lakkot. Ügyeljünk rá, hogy vékony réteget vigyünk fel, hiszen még további rétegeket fogunk felvinni erre, így ha nem szeretnénk túl vastag körmöket, akkor mindenképp érdemes vékony rétegekkel dolgozni.

A Bonder is egy UV fényre kötő/megszilárduló alapanyag, így a felvitel után UV lámpázás vagy szakszóval élve köttetés következik. Mindig tartsd be UV lámpád kötési idejét. Soha ne használd rövidebb ideig vagy hosszabb ideig, mint amit előírnak, hiszen ez a Te érdekedet szolgálja, hogy olyan körömdíszítésed készülhessen, ami tartós és szép marad heteken át.

A Thermo gél lakk használata

Miután megköttetted a Bondert, tapasztalni fogod, hogy a felszíne enyhén ragacsos maradt. Ez nem baj, hiszen ez volt a célunk, mert ez fogja biztosítani a Thermo gél lakkunkat hetekre a körmeinken. Következhet a választott Thermo gél lakk felvitele. Ezt is vékonyan vidd fel. Használd ki az ecsetet bátran és terítéssel nyugodtan fel tudod vinni a Thermo gél lakkot a körmödre. A Thermo gél lakk első rétege lehet, hogy első ránézésre foltosnak, csíkosnak és áttetszőnek fog hatni.

Gél lakk olcsón

Ez ne riasszon el, hiszen rendszerint a Thermo gél lakkokat legalább 2 rétegben kell felvinni ahhoz, hogy tökéletes fedést érhessünk el velük. Miután a réteget felvittük, ezt is köttesd meg UV lámpád fénye alatt. Köttetés követően vigyél fel egy újabb réteg Thermo gél lakkot és máris tapasztalni fogod, hogy ami korábban esetleg csíkosnak, vagy halványnak hatott, már szinte tökéletes vagy egészen tökéletes fedést ér el. Miután végeztél ezzel is, jöhet a köttetés UV lámpád fénye alatt. Ezt addig ismételgetheted, míg a kívánt fedést el nem éred.

Tartósság és a fényesség biztosítása hetekre

Miután az utolsó réteg Thermo gél lakkot is sikeresen és tökéletesen megköttetted az UV lámpád fénye alatt, egy utolsó réteg eddig még nem használt alapanyag felvitelére lesz szükség. Ez pedig a Fényzselé vagy Top coat lesz. Ez egy áttetsző alapanyag, ami a Thermo gél lakkos körömdíszítésed heteken át tartó csillogását és tartósságát hivatott védeni és biztosítani. A fényzselét is vékony rétegben vidd fel majd köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, hiszen Thermo gél lakkos körömdíszítésed elkészült.

Fontos lehet még tudnod a Thermo gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető Thermo gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Vélemény, hozzászólás?