Körömdíszítési tippek az eperszezonra

Körömdíszítési tippek, amivel most kedveskedünk Neked a nemsokára kezdődő, sokunk kedvencére, az eperszezonra!


A lédús, piros gyümölcs, amely szívet formáz, már a látványával is felvidít, íze, illata nem véletlenül lett a kozmetikai szerek egyik leggyakrabban alkalmazott aromaformációja. Formája különösebb kidolgozottság nélkül is könnyen felismerhető, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy körömmintát készítsünk belőle. Ha szereted az epret, netalán eperszedésre, eperfesztiválra készülsz, vagy csak kissé gyermeki lélek vagy, bátran vágj bele ebbe a rendkívül egyszerű és könnyen megvalósítható festési módba. Olyan lesz az eredmény, mintha frissen szedted volna!

A körömmintához természetesen piros vagy rózsaszínes piros és zöld körömlakk szükséges. Az eredeti módszer szerint pöttyöző eszköz és vékony ecset is kell, szerintem az előbbit gombostűfejjel, az utóbbit fogpiszkálóval tökéletesen ki lehet váltani.

Körömdíszítési tippek az eperszezonra

Fessük be az összes körmöt pirosra. Érdemes jó vastagon felvinni (akár két-három réteget is), mert a minta részben térbeli lesz. Ne várjuk meg, amíg az utolsó réteg teljesen megszárad, de azért „legyen már bőr” a tetején, amikor fogjuk a pontozót (vagy a radírvégű ceruzába bökött nagy fejű gombostűt) és több sorban, ahogy az eper magjai a maguk kis mélyedéseiben elhelyezkednek, finoman nyomkodjunk mélyedéseket a köröm felületébe. Ha nagyon precízek akarunk lenni, a mélyedésekbe tehetünk apró fekete pöttyöket, magok gyanánt.

Körömdíszítési tippek az eperszezonra

Ha ezzel készen vagyunk, zöld lakkal fessünk csumát az epernek, ami lehet egy kis ív a körömágy mentén és egy plusz levélke középen, vagy szimplán három aprócska vonal, ami a körömtő középpontjától három irányba fut szét. Ezt vékony ecsettel is megfesthetjük, de fogpiszkáló csúcsának ferde oldalának odaérintésével is szépen meg lehet csinálni. (A fogpiszkálót ne húzzuk, csak finoman érintsük oda laposan az oldalsó élet!) Végül húzzunk rá egy réteg színtelen fedőlakkot, ami jobban kiemeli a mélyedések térbeliségét. Remélem nem felejtettétek el az alapozólakkot sem az elején, mert a piros lakk is hajlamos csúnyán megfogni a körmöket.

Körömdíszítési tippek az eperszezonra

Comments

  1. […] bevetettek, hogy felhívják magukra a figyelmet. Az ókoriak is hamar rájöttek, hogy a körömfestés és -díszítés remek eszköz lehet ebben. Az ókori görögök rabszolgái például ezüstporral […]

Vélemény, hozzászólás?