3D matt gél lakk használata

A 3D matt gél lakk használata során különleges homokszemcse hatású, érdes felületű körömdíszítésed készülhet. Éppen ezért a használatuk is kicsit másképp történik, mint ahogy azt már esetleg egy hagyományos gél lakktól megszokhattad. De nem kell megijedni, ez is ugyanolyan könnyű lesz, ha nem könnyebb, mint bármelyik effekt gél lakk használata.


A 3D matt gél lakk használata csupán az elkészítési folyamat legvégében tér el a hagyományos gél lakkokétól. Így, ha már szereztél tapasztalatot vagy gyakorlatod van a hagyományos gél lakkok terén, akkor ez is könnyedén menni fog.

Gél lakk szett

De nézzük is a lépéseket, avagy a 3D matt gél lakk használatát lépésről lépésre.

Az előkészítés

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a 3D matt gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

3D matt gél lakk használata – az elkészítés

A 3D matt gél lakk használata előtt szükség van egy Bonder nevű alapanyagra is, ami egyfajta kétoldalú ragasztóként funkcionál majd a körömlemezed és a gél lakk között. A Bondert ugyanúgy kell felvinni a körömlemezre, mint bármelyik körömlakkot, gél lakkot. Ügyeljünk rá, hogy vékony réteget vigyünk fel, hiszen még további rétegeket fogunk felvinni erre, így ha nem szeretnénk túl vastag körmöket, akkor mindenképp érdemes vékony rétegekkel dolgozni. A Bonder is egy UV fényre kötő/megszilárduló alapanyag, így a felvitel után UV lámpázás vagy szakszóval élve köttetés következik. Mindig tartsd be UV lámpád kötési idejét. Soha ne használd rövidebb ideig vagy hosszabb ideig, mint amit előírnak, hiszen ez a Te érdekedet szolgálja, hogy olyan körömdíszítésed készülhessen, ami tartós és szép marad heteken át.

A 3D  matt gél lakk használata

Miután megköttetted a Bondert, tapasztalni fogod, hogy a felszíne enyhén ragacsos maradt. Ez nem baj, hiszen ez volt a célunk, mert ez fogja biztosítani a 3D matt gél lakkunkat hetekre a körmeinken. Következhet a választott 3D matt gél lakk felvitele. Ezt is vékonyan vidd fel. Használd ki az ecsetet bátran és terítéssel nyugodtan fel tudod vinni a 3D matt gél lakkot a körmödre. A 3D matt gél lakk első rétege lehet, hogy első ránézésre foltosnak, csíkosnak és áttetszőnek fog hatni. Ez ne riasszon el, hiszen rendszerint a 3D matt gél lakkokat legalább 2 rétegben kell felvinni ahhoz, hogy tökéletes fedést érhessünk el velük. Miután a réteget felvittük, ezt is köttesd meg UV lámpád fénye alatt. Köttetés követően vigyél fel egy újabb réteg 3D matt gél lakkot és máris tapasztalni fogod, hogy ami korábban esetleg csíkosnak, vagy halványnak hatott, már szinte tökéletes vagy egészen tökéletes fedést ér el. Miután végeztél ezzel is, jöhet a köttetés UV lámpád fénye alatt. Ezt addig ismételgetheted, amíg a kívánt fedést el nem éred.

Tartósság és fényesség biztosítása

Míg a korábbi gél lakkoknál most következik a Fényzselé vagy fedő zselé alkalmazása, az bizony a 3D matt gél lakk használata során nem javasolt! Sőt, kifejezetten kerülendő, ha a matt és szemcsés hatást szeretnénk megőrizni, megtartani. Így a körömdíszítésünk a második 3D matt gél lakk réteggel el is készült.

Fontos lehet még tudnod a 3D matt gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető 3D matt gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Vélemény, hozzászólás?