A gél lakk használata

A gél lakkok használata mára már nem csak a műkörmös szalonok titokzatos világának részét képzi, hiszen egy egyszerű, otthon is elkészíthető körömdíszítő eljárássá nőtte ki magát. Bár némiképp igényel némi odafigyelést és szabálykövetést a tökéletes és szép eredmény érdekében, mégis egyre többen megpróbálkoznak vele és egyre nagyobb azoknak is a száma, akik elégedettek és örülnek a gél lakkos körömdíszítésüknek.


A gél lakk használata tényleg roppant egyszerű. Ha még sosem volt vele korábban dolgunk, akkor is egy kis odafigyeléssel rögtön csodálatosan szép, csillogó és nagyon tartós eredményt érhetünk el. Némi gyakorlással és kitartó türelemmel pedig a gyakorlat és a kézügyesség is fokozatosan fejlődni fog, ami még szebb és még látványosabb végeredményhez fog vezetni.

De lássuk, hogy néz ki a gyakorlatban, avagy hogyan kell a gél lakkot használni. Az itt leírtak a hagyományos gél lakkok használatát fogják bemutatni, így elsősorban azokhoz tudjuk ajánlani.

A gél lakk használata – az előkészítés

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

3D matt gél lakk használata

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

A gél lakkos körömdíszítés elkészítése

A gél lakk használata előtt szükség van egy Bonder nevű alapanyagra is, ami egyfajta kétoldalú ragasztóként funkcionál majd a körömlemezed és a gél lakk között. A Bondert ugyanúgy kell felvinni a körömlemezre, mint bármelyik körömlakkot, gél lakkot. Ügyeljünk rá, hogy vékony réteget vigyünk fel, hiszen még további rétegeket fogunk felvinni erre, így ha nem szeretnénk túl vastag körmöket, akkor mindenképp érdemes vékony rétegekkel dolgozni. A Bonder is egy UV fényre kötő/megszilárduló alapanyag, így a felvitel után UV lámpázás vagy szakszóval élve köttetés következik. Mindig tartsd be UV lámpád kötési idejét. Soha ne használd rövidebb ideig vagy hosszabb ideig, mint amit előírnak, hiszen ez a Te érdekedet szolgálja, hogy olyan körömdíszítésed készülhessen, ami tartós és szép marad heteken át.

A gél lakk használata

A gél lakk használata

Miután megköttetted a Bondert, tapasztalni fogod, hogy a felszíne enyhén ragacsos maradt. Ez nem baj, hiszen ez volt a célunk, mert ez fogja biztosítani a gél lakkunkat hetekre a körmeinken. Következhet a választott gél lakk felvitele. Ezt is vékonyan vidd fel. Használd ki az ecsetet bátran és terítéssel nyugodtan fel tudod vinni a gél lakkot a körmödre. A gél lakk első rétege lehet, hogy első ránézésre foltosnak, csíkosnak és áttetszőnek fog hatni. Ez ne riasszon el, hiszen rendszerint a gél lakkokat legalább 2 rétegben kell felvinni ahhoz, hogy tökéletes fedést érhessünk el velük. Miután a réteget felvittük, ezt is köttesd meg UV lámpád fénye alatt. Köttetés követően vigyél fel egy újabb réteg gél lakkot és máris tapasztalni fogod, hogy ami korábban esetleg csíkosnak, vagy halványnak hatott, már szinte tökéletes vagy egészen tökéletes fedést ér el. Miután végeztél ezzel is, jöhet a köttetés UV lámpád fénye alatt. Ezt addig ismételgetheted, míg a kívánt fedést el nem éred.

A gél lakk tartóssága, fényessége

Miután az utolsó réteg gél lakkot is sikeresen és tökéletesen megköttetted az UV lámpád fénye alatt, egy utolsó réteg eddig még nem használt alapanyag felvitelére lesz szükség. Ez pedig a Fényzselé vagy Top coat lesz. Ez egy áttetsző alapanyag, ami a gél lakkos körömdíszítésed heteken át tartó csillogását és tartósságát hivatott védeni és biztosítani. A fényzselét is vékony rétegben vidd fel majd köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, hiszen gél lakkos körömdíszítésed elkészült.

Fontos lehet még tudnod a gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Comments

  1. […] saját részre szeretnél egy francia gél lakk szettet és szívesen el is készítenéd, akkor csak kövesd az itt leírt útmutatónkat. Így biztosan, akár már elsőre is tökéletes eredményeket fogsz majd […]

  2. […] igényel némi gyakorlatot és jártasságot. De még így is összességében elmondható, hogy a gél lakkok elkészítésre szánt idő többszörösen megtérül a viselési idő hossza miatt, hiszen egy körömlakkos […]

Vélemény, hozzászólás?