A gél lakk

A gél lakkról már biztosan Te is hallottál, amivel a körömdíszítésed élettartalma a körömlakkokkal ellentétben akár hetekig is tökéletesen kitart. Ám a gél lakkok nem csak ettől közkedveltek és híresek.


A gél lakkok a zselés műkörmök és a körömlakkok házasításából létrejött egyedülálló körömdíszítésre használt alapanyag. Ez persze nem jelenti azt, hogy a gél lakkok műkörömnek minősíthetők lennének. Ez nagyon elnagyolt és téves megállapítás lenne. A műkörömmel ellentétben a géllakkok elsődlegesen a körömdíszítés színét, szín alapjául szolgáló alapanyagok. Nem pedig a természetes köröm meghosszabbítására vagy formázására használt anyag.

A gél lakk

Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, ha gél lakkokról beszélünk, hogy ezek olyan speciális körömdíszítő alapanyagok, amelyeket kizárólag UV lámpa fénye alatt tudsz teljesen megköttetni, vagyis készre, hétköznapi használatra alkalmassá tenni. Ez különbözteti meg leginkább a gél lakkokat a körömlakkoktól. Előnyös tulajdonságaik közé tartozik még, hogy míg a körömlakkok csupán 1-2 napig tartanak ki, addig egy gél lakkos körömdíszítés akár 2-3 hétig is tökéletesen csillogó és tartós marad.

Továbbá elkészítése néhány gyakorlás után már rövidebb időbe is kerülhet, mint egy hagyományos körömlakkos körömdíszítésé. Ez persze azért igényel némi gyakorlatot és jártasságot. De még így is összességében elmondható, hogy a gél lakkok elkészítésre szánt idő többszörösen megtérül a viselési idő hossza miatt, hiszen egy körömlakkos körömdíszítés akár heti 1-2 alkalommal „renoválásra” szorul, addig a gél lakkos körömdíszítésedre hetekig nem lesz gond.

Gél lakk színek bűvöletében

Mint, minden kozmetikai terméknél, de különösen a körömdíszítő alapanyagoknál is igaz, hogy a színek rendkívül meghatározók. Bár tény, hogy ahány nő, annyi féle stílus és kedvelt színárnyalat létezik, mégis megfigyelhető, hogy vannak főbb színárnyalatok, amelyek minden stílusban és trendben dominálnak.

Nagy általánosságban elmondható, hogy a klasszikus piros, vagy vörös még mind a mai napig nagy kedvenc, bár ez a trend már kissé az idősebb korosztály fel húz, hiszen a fiatalok ebben megosztottságok mutatnak. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő semleges színek, vagy natúr színek, mint a nude színárnyalatok mellett továbbra is kelendő gél lakk szín lehet a pasztell színek valamelyike vagy az élénkebb, élettelibb színárnyalatok bármelyike.

Comments

  1. […] Amber glass gél lakk a többi hagyományos gél lakkal szemben azért is különleges, mert a műkörmösök is előszeretettel használják. Épített […]

  2. […] a hagyományos gél lakkoknál szükség van egy alapozó rétegre, az úgynevezett Bonderre is, addig ez a One step gél […]

  3. […] gél lakk használata tényleg roppant egyszerű. Ha még sosem volt vele korábban dolgunk, akkor is egy kis […]

Vélemény, hozzászólás?