5 galaktikus körömminta

Körömminta ötletekkel készültünk, amelyek az esti csillagos eget idézik meg. Bár most még nem sok esélyünk van a téli időszak végén sokszor ezt megcsodálni, de ettől függetlenül körömmintáink simán megidézhetik azt.


Egyre gyakrabban tiszta az ég, és ha nem túlságosan fényszennyezett helyen élünk, lassan elkezdhetjük a csillagnézést. Ahogy haladunk az évben egyre előre, egyre bátrabban gyönyörködhetünk a csillagokban.

Nézzünk 5 technikát, hogyan hozzuk le magunknak a csillagos eget!

Galaktikus körömminta: a tejút festés (Milky way)

A körömminta elkészítéséhez fekete vagy feketéskék, világosabb kék (mondjuk középkék), sárga és fehér lakk, csillogó glitterpor (inkább apró szemű) szükséges. Az egész alá tegyünk alapozó lakkot, mert a sötét festék könnyen megfoghatja a körmünket vagy a körömágyat.

Galaktikus körömdíszítés

Fessük ki a körmöket feketével vagy éjkékkel. Műanyag felületre cseppentsünk a világosabb kék festékből, majd csipesszel fogjunk egy kisebb darab kozmetikai szivacsot, „tunkoljuk” bele a világosabb kék festékbe, majd nyomkodjuk végig a körmöket átlós irányba. Amikor már a kis szivacsról nagyjából lefogyott a festék, mártsuk glitterbe (amit a műanyag lapra előre kiszórtunk), és azzal is tunkoljuk végig a világoskék átlót a körmünkön (az sem baj, ha a köröm egész felületére jut belőle).

A következő lépésben még egy világosabb kékkel, majd fehérrel, végül sárgával „tunkolunk”, minden színt ügyesen úgy vigyünk fel, hogy egyre kisebb felületet foglaljon le az alap átló-felületen. A második és harmadik körös tunkolást a kis szivacsdarab csücskeivel végezzük, és igyekezzünk inkább transzparens és szakadozott felületeket felvinni. Végül tehetünk rá színtelen fedőlakkot, ez elmélyíti a festmény térbeli hatását.

Telihold körömminta

Ez egy végtelenül egyszerű festés lesz, aminek a szépségét és különlegességét nem a minta, hanem a választott festékek fogják megadni. Válasszunk egy ég-színt és egy csillagok-színt. Az ég lehet sötétebb, közép- vagy világosabb kék, de manapság annyiféle kéket (gyöngyházast, metálost, bicolort, glitterest, flitterest, zselé-állagút, 3D-set stb.) lehet kapni, hogy bátran lehet kísérletezni. Ha teli színt használsz, a romantikus égbolt kialakításához érdemes egy réteg színtelen vagy kék glitteres lakkot ráhúzni.

A bőséges választás lehetősége elmondható a csillagok színéhez alkalmazott fehérhez is, ami lehet teli fehér, matt és fényes, sárgás, aranyos, metál vagy bármi, kedved szerint.

A lealapozott körmöket lekenjük az ég színével, majd a glitteres fedőlakk-réteggel. A teliholdat vastag pöttyözőeszközzel készíthetjük el, ami simán lehet egy radírvégű ceruza: mártsuk a műanyaglapra kent fehér (vagy más csillag-színű) festékbe és finoman érintsük a megszáradt körmökhöz.

Hogy valósághűbbé tegyük a Holdat, cseppentsünk egy csepp fehér festéket a műanyag lapra, majd adjunk hozzá fél csepp feketét. Fogpiszkálóval keverjük össze, majd hordjunk fel össze-vissza foltokat a fehér foltra, hogy úgy nézzen ki mint az égitest, ha az éjszakai égboltról ránk mosolyog.

Csillagok gyanánt festhetünk vékony dekorecsettel (vagy szintén fogpiszkálóval) egyszerű kereszteket, átlósan áthúzott kereszteket, pöttyöket…

Csillagköd körömminta

A csillagködökről mostanában tudunk meg egyre többet, hiszen a Nasa fejlett űrteleszkópjai egyre-másra küldözgetik haza a lenyűgözőbbnél-lenyűgözőbb képeket. A csillagködök tulajdonképpen színes gázfelhők, amelyek kisebb és nagyobb meteorokat és egyéb sziklákat, csillagközi port stb. tartalmaznak.

Ez a minta is fekete alapra készül (amelyet szigorúan alapozólakkra vigyünk föl). Ha megszáradt a lakk, válogassunk össze néhány, egymástól elütő színű lakkot, amelyeket a fotók alapján ideillő színűnek érzünk. Hússzín, mustár vagy kanárisárga, világoskék stb. Mindegyikből tegyünk egy egy pöttyöt a műanyag lapra, majd kicsipkedett szivacsdarabok segítségével tunkoljuk össze velük a körmeink felületét. Igyekezzünk a gomolygó, keveredő, egymást részben átfedő, szerteágazó ködfoszlányokat érzékeltetni.

Végezetül olyan csillámos fedőlakkot érdemes használni, amelyben apróbb és nagyobb csillámok is vannak, ezek fogják képviselni a csillagközi anyag kisebb-nagyobb darabjait.

Galaktikus kavargás

Vizes márványtechnikával is gyönyörű galaktikus körmöket készíthetünk. Nagyon sokszor leírtuk már a technika menetét lépésről-lépésre, így ezt most nem tesszük meg, csak annyit teszünk hozzá, hogy erre is érdemes a végén glittereket tenni.

Színátmenetes galaktikus égbolt

A minta fekete alapra készül (ne felejtsük el az alapozást!). Válasszunk három olyan színt, amelyek egymás mellé téve színátmenetet képeznek. Ha éjszakai égboltra gondolunk ezek lehetnek a sötétkék, világoskék, fehér, de gondolkodhatunk bíbor, vagy lilás árnyalatokban is.

Színátmenetes hatást többféleképpen is festhetünk. Az egyik módozatnál cseppentsük egymás mellé a festékeket a szivacsra, olyan szorosan, hogy összeérjenek. Illesszük a szivacsot az egyik hosszanti körömágyhoz, majd „hengerítő” mozdulattal vigyük fel a festéket a körömre.

A másik lehetőség, hogy az egyes színeket kis kitépett szivacsdarab tunkolásával visszük fel egymás mellé rendezett sávokban. Végül erre is vihetünk fel glitteres fedőlakkot. Ha a kisebb-nagyobb glitteres fedőlakkban kevésnek találjuk a nagy glittereket, kipecázhatunk néhányat és sűríthetjük a számukat a körmeink felületén úgy, hogy kiemeljük a lakkból az ecsetet és a rajta található nagy glittereket fogpiszkálóra vesszük és óvatosan a mintába helyezzük.

Vélemény, hozzászólás?