Francia gél lakk

A francia gél lakk alapja a francia manikűr, amiről nem lehet eleget beszélni és mutogatni. Nemes egyszerűségében rejlik bűvereje, ami miatt mindmáig a legnépszerűbb körömdíszítési megoldás. Most az akár otthon is könnyedén elkészíthető változatát vesszük kicsit jobban górcső alá.

A francia gél lakk még mindig a legnépszerűbb körömdíszítési megoldás, amit otthon és a körömszalonok is tucatszám ontanak magukból. Széles körben elterjedt megoldások és változatok léteznek és biztosan lehetünk benne, hogy akár már ma vagy holnap elő fognak rukkolni egy újabb változattal, ami meghódítja majd a világot.

Francia gél lakk

Francia gél lakkot bárki tud készíteni akár magának, vagy barátnőjének.

Ez az állítás persze csak részben igaz, hiszen a szép és elegáns megvalósítás igényel némi tapasztalatot, szépérzéket és biztos kezeket.

Mivel ezúttal saját, vagyis természetes körömre készíthető megoldást mutatunk be, ezért azt is nagyon fontos ennél a körömdíszítési stílusnál megemlíteni, hogy sokat számít a köröm természetes formája. Míg a francia műköröm esetében korlátlanul formázhatjuk és alakíthatjuk a francia körmök hosszát és formáját, addig a francia gél lakk esetében jelentős korlátokba ütközünk, hiszen itt a saját körömformánk az, ami az alapot nyújta és azt csak kis mértékben tudjuk formázni.

Persze, ha valaki szép és tökéletes mandula formájú körömággyal és egészséges körmökkel bír, annak máris a francia gél lakk elkészítésének a fele ki is pipáható szinte. Ám akinek nincs ilyen szerencséje, ott csak kisebb korrigálások révén érhető el közel hasonlóan tökéletes hatás a francia gél lakk esetében.

Francia gél lakk

Francia gél lakk lépésről lépésre

  1. Mint minden francia gél lakk, a most választott megoldás is két színből áll. Ha tehetjük, próbáljunk meg körömágy színünkhöz közel álló színű gél lakkokat választani és azzal kenjük ki a teljes körömlemez felületét miután már korábban kellő alapossággal előkészítettük.
  2. UV lámpánk fénye alatt köttessük meg a gél lakkot. Ha szükséges, akkor további rétegek felvitelével biztosítsuk a tökéletes fedést.
  3. Fehér gél lakkal a körömlemezek szabad széleit a kívánt vastagságban nagyon apró, nagyon óvatos és pontos mozdulatokkal fessük be. Mivel általában a fehér szín az egyik legmakacsabbul fedő gél lakk, ezért szükség lehet további rétegek felvitelére is. Ha biztosra szeretnél menni, akkor itt is használhatsz bátran manikűr sablont, de arra ügyelj, hogy azt még az UV lámpa fénye alatti köttetés előtt távolítsd el, mert különben vagy teljesen beleragad a gél lakkba és csak leoldással távolíthatod el, vagy akár lepattanhat a felvitt fehér szín. Szóval csak óvatosan!
  4. Miután elkészültél és elégedett vagy a fedéssel is, célszerű egy vékony réteg fényzselével is megtámogatni a francia gél lakkod, hogy az élettartalmát meghosszabbítsd és egy kis extra fényt is biztosíts a számára.

A fent leírtakatat követve remek francia gél lakkot készíthetsz, csak arra figyelj, hogy a gél lakkos körömdíszítés elkészítésének alapszabályait mindig tartsd be!