A gél lakk leoldása egyszerűen, otthon

A gél lakk leoldása ma már nem nagy feladat és nem túlzott kihívás még egy teljesen kezdő számára sem. A mai technológiának hála ez akár otthon is könnyedén és teljesen biztonságosan elvégezhető.

Elmúltak az ünnepek, és igaz, hogy még bennünk van az évkezdés izgalma, de lassan vissza kell térnünk a megszokott hétköznapokhoz. Lekerülnek az ünnepi sminkek, és lassan feleslegessé válnak az extrém vagy éppen túlzottan ünnepélyes körömminták is. Sokan vagyunk, akik még mindig nem otthon készítjük el a gél lakkos körömdíszítésünket, de nincs kedvünk újra műkörmöshöz menni, amikor meg akarunk szabadulni tőle. Nem is kell, hiszen otthon is tudjuk szedni a festést, méghozzá kaparászás és a köröm/körömágy megsértésének veszélye nélkül!

A gél lakk leoldásához megfelelő oldószert lehet kapni a boltokban és webshopokban, ha szeretünk gél lakkot hordani, érdemes beszerezni egy üvegcsével. Ha ez meg van, innentől két lehetőségünk is van, szabadon választhatunk közülük, hiszen egyformán hatásosak.

Gél lakk leoldása házilag

Az egyik, hogy gél lakk leoldó gyűszűket alkalmazunk. Ezekbe a megjelölt szintig kell tölteni a folyadékot majd felhúzzuk a gyűszűket az ujjainkra és kivárjuk az üvegcsén megjelölt időtartamot. Ha jó minőségű oldószert választottunk, a gyűszű lehúzása után lapos végű rózsafával vagy narancsfa pálcával esetleg egy fém eszközzel könnyedén le tudjuk tolni a felpuhult gél lakkot, de az is lehet, hogy vattával is letörölhető lesz így már.

Gél lakk leoldása gyorsan és hatékonyan

A másik lehetőség, hogy vattából csíkokat tépünk (kb. egy centi széles és 3-4 centi hosszú elég), ezeket az oldószerbe mártjuk, majd az ujjvégeink köré csavarjuk és beborítjuk alufóliával. Nem érdemes nagyon kicsavarni, de csöpögősre se hagyjuk, mert csak kifolyik a csomagolásból. A megfelelő idő eltelte után még ne csomagoljuk ki, hanem az alufólián keresztül, enyhe nyomás mellett dörzsölgessük át a körmeinket.

Végül húzzuk le a csomagokat és narancsfa pálcával távolítsuk el a maradékot is. Bár az innovatív oldószerek kíméletesek, a gél lakk eltávolítása után érdemes valamilyen bőr- és körömtápláló szert (esetleg valamilyen hidegen sajtolt tápláló olajat) alkalmazni, hogy ne száradhasson ki a körömágy bőre, és a körmünket se terheljük meg a kemikáliák alkalmazásával.

Vélemény, hozzászólás?