Hogyan távolíthatom el otthon a gél körömlakkot?

Ha nincs időd eljutni a manikűr szalonba, de sürgősen eltávolítanád a zselés körömlemezt, ne aggódj, otthon is megteheted ezt! A zselés köröm tartós és szép megoldást kínál, de előfordulhat, hogy gyorsan meg kell szabadulnod tőle. Fontos tudni, hogy a UV vagy LED lámpával rögzített gél lakk lehúzása, lerágása vagy felkaparása károsíthatja a körömrétegeket.

Az otthoni eltávolítás során fontos, hogy óvatosan járj el, hogy ne sérüljön a természetes körömlemez.

UV/LED lámpa
UV/LED lámpa

Az alábbi lépéseket követve könnyen és kíméletesen eltávolíthatod a gél lakkot:

  1. Távolítsd el a fedőlakkot!

A manikűr felső, átlátszó, fényes rétegének eltávolítása felgyorsítja az eltávolítási folyamatot. Használj körömreszelőt a felső réteg eltávolításához. Ellenőrizd a lámpa alatt, hogy maradtak-e fényes felületek.

  1. Áztass vattakorongot gél lakk leoldó folyadékba!

Egy erős eltávolítóra van szükség, mint a Remover. Áztass vattakorongokat a folyadékban.

  1. Rögzítsd a vattakorongokat alufóliával

Helyezd a leoldóval átitatott vattakorongot a körmödre, majd tekerj köré alufóliát. Miután minden körmödre rákerült a fólia, pihenj 15-20 percig. Ha mindent jól csináltál, a lakk leválni fog.

  1. Óvatosan távolítsd el a maradék gélt

Enyhe nyomással a kutikula pálcikával vagy ápolókefével kapard le a maradékot. Ha nem mozdul, áztass egy újabb vattakorongot és csomagold be ismét alufóliába.

  1. Használj kutikulaolajat

A gél lakk leoldó folyadék eltávolítja a természetes olajokat és hidratáló krémet a körömlemezről. A kutikula olaj segít a köröm hidratálásában és egészségesen tartásában.

Az otthoni géllakk eltávolítás nem bonyolult, de fontos, hogy óvatosan és a megfelelő módszerekkel végezd el a folyamatot, hogy körmeid egészségesek és szépek maradjanak.

Vélemény, hozzászólás?