Miért nem mindegy, milyen színű a géllakk a körmödön?

Az otthoni géllakk előnye, hogy szabadon dönthetsz a körmöd színéről. Mindenkinek vannak kedvenc árnyalatai, de néha jó újítani. Ebből az írásból megtudhatod, mit jelképeznek a különböző színek, és tippeket is kapsz, hogy melyiket hol érdemes viselned.

A színek jelentősége

A színek jelentős szerepet játszanak az életünkben, segítségükkel kifejezhetjük érzéseinket és hangulatunkat. Ismeretes, hogy a színek befolyásolják a lelkiállapotunkat. A lakberendezők már régóta használják a színek kombinációjával elérhető hatásokat, miért ne tennénk mi is ezt?

A színek jelentése

Nézzük meg, milyen jelentést tulajdonítanak az emberek az egyes színeknek! Ezek az értelmezések nem feltétlenül tudományosan alátámasztottak, inkább hagyományosan kialakult nézetek, de van bennük igazság.

A színek gyakran idéznek fel bennünk bizonyos fogalmakat, tulajdonságokat, érzéseket, így gyakran adott helyzetben egy bizonyos szín mellett döntünk. Ezért nem meglepő, ha rossz kedved van, sötétebb árnyalatú géllakkot választasz, míg szerelmesen inkább a rózsaszínt vagy a pirosat.

Nézzük meg részletesebben, milyen jelentést hordoznak a leggyakoribb géllakk színek!

Piros

A piros egy igen erőteljes szín, sokan óvakodnak tőle a körmükön. Pedig lehet nagyon elegáns, de akár vadul csábító is. A piros az erőteljes emberek színe, határozottságot, önbizalmat, eltökéltséget sugall.

Állásinterjúra nem feltétlenül a legjobb választás, mivel uralkodási vágyat is jelezhet, ami nem mindig előnyös. Randira, partikra, ünnepi alkalmakra azonban bátran választhatod.

Géllakk kínálatunkban számos piros árnyalatot találsz, mint a meggypiros, almapiros, cseresznyepiros, galagonyapiros, és a kedvencünk a 6 ml-es Jujubapiros géllakk, ami csillámos változatban is kapható.

Piros géllakk
Piros géllakk

Rózsaszín

A rózsaszín lakkról eltérő vélemények alakultak ki. Egyesek imádják, mások soha nem használnák. A rózsaszín gyakran az ártatlanság és a naivság szimbóluma, gyermeki bájt fejezhet ki.

Különösen a fiatalabb korosztály kedveli, iskolás lányoknak kifejezetten ajánlott. De dolgozó nőként is választhatunk rózsaszín géllakkot, hiszen szinte minden öltözékhez illik. Legyen szó farmer vagy kiskosztüm viseléséről, a halványabb árnyalatokkal biztosan nem fogsz mellélőni.

Webáruházunkban számos rózsaszín árnyalatot találsz, a világos rózsaszíntől kezdve, a gyöngyház rózsaszínen át a tearózsaszínig. A 6 ml-es géllakkok között érdemes szétnézni.

Fekete

A fekete szín a TOP 10 géllakk között is népszerű. Kultúránkban gyakran a gyász színének tekintik, szomorúsággal, veszteséggel, csalódottsággal, komolysággal és pesszimizmussal kapcsolódik.

Ugyanakkor a fekete az elegancia, a titokzatosság és a kifinomultság színe is. Piros ruhához választva különösen látványos lehet. A fekete szín mintákkal díszítve is remekül mutat a körmön. Halloween partira tökéletes választás, kiegészíthető narancssárga, fehér géllakkokkal, hogy vicces vagy misztikus mintázatokat készíts. Ha nem szeretnél bonyolult díszítést, válassz könnyen felhelyezhető öntapadós körömmatricákat!

2022 trendszíne: a lila

Végül beszéljünk a liláról, amely idén nagyon divatos volt. A lila az elegancia szimbóluma, jellemzi a visszafogottság és a titokzatosság. Sokféle árnyalata miatt széles körben alkalmazható. Piros ruhához nem ajánlott, de szürke, fekete vagy fehér öltözékhez tökéletes. Rendeld meg a Moonbasanailstől ezt a színt, akár akciós áron is megkaphatod!

Vélemény, hozzászólás?