Mit mondanak a szakemberek a gél körmökről és a félig tartós körömlakkokról szóló mítoszokról?

Az elmúlt időszakban számos tévhit jelent meg a zselés és félig tartós körömlakkokkal kapcsolatban, amelyek bizonytalanságot kelthetnek azokban, akik strapabíró és szemet gyönyörködtető manikűrre, gél körmökre vágynak. Sokan hallottak már arról, hogy ezek a manikűrtípusok akár négy hetes tartósságot is ígérnek, ami gyakran ösztönzi őket a szalonok felkeresésére. Valóban, ha egy lenyűgöző, tartós és erős manikűr a célod, ezek a módszerek kiváló választások lehetnek számodra. Akár a természetes, letisztult megjelenést, akár a vibráló színeket részesíted előnyben, a félpermanens körömlakkok és a zselés körmök egyaránt szóba jöhetnek. Ezek a manikűrtípusok kedvező tulajdonságaikról már ismertek, de most azon mítoszokat szeretnénk eloszlatni, amelyek gyakran megjelennek velük kapcsolatban.

Íme az 5 leggyakoribb mítosz a zselés és félpermanens körömlakkokról, gél körmökről:

  1. Bárki könnyedén dolgozhat velük, mert egyszerűek és strapabíróak

Ez egyáltalán nem így van. Gyönyörű körmök elkészítéséhez alapos szakmai tudás, valamint számos minőségi eszköz és termék szükséges. A manikűr elkészítésének folyamata részletes és aprólékos munkát igényel, szigorú lépéssorrend betartásával. A megfelelő technikai ismeretek hiánya, nem megfelelő eszközök használata, a fertőtlenítés elhanyagolása, valamint a termékek helytelen alkalmazása rövid távú és nem kívánt eredményekhez vezethet. Még a legapróbb hibák is befolyásolhatják a végeredményt. A köröm legrosszabb esetben károsodhat, allergiás reakciót vagy irritációt okozhat.

  1. Ugyanazt az eredményt érheted el, mint a profik

Bár a szép és egészséges körmök mögött mindig egy tapasztalt manikűrös áll, kezdőként nem valószínű, hogy ugyanazt a minőséget éred el, mint egy szakértő. Fontos, hogy a manikűrös ismerje és megfelelően alkalmazza a különféle technikákat és eszközöket. A különbségek a munkában, az eszközök és termékek minőségében mutatkoznak meg.

Szakember
Szakember
  1. A zselés körmök és a félpermanens manikűr károsítja a természetes körmöket

Ez a félelem megalapozatlan. A zselés körmök és a félpermanens manikűr nem roncsolják a természetes körmöket. Azonban a természetes körmök sérülhetnek, ha a manikűrös nem végzi el megfelelően a munkáját, például túl agresszív módon reszeli a körmöket, vagy hibásan távolítja el a gélt és a lakkot.

  1. A körmök elvékonyodnak és törékennyé válnak

A körmök természetes adottságaik miatt lehetnek vékonyak és törékenyek. A zselés körmök és a gél manikűr használata során fellépő körömgyengülés a helytelen technika vagy az alacsony minőségű termékek használata miatt következhet be.

  1. A saját körmök növekedése lelassul

A körömnövekedés genetikai tényezőktől függ, és a zselés körmök vagy a félpermanens manikűr nem befolyásolják ezt. Az ilyen típusú körmök valójában extra védelmet nyújtanak a természetes körmök számára.

Ezeket a mítoszokat tisztázva segítheted magad és ügyfeleidet a szép és egészséges körmök fenntartásában.

Vélemény, hozzászólás?