Porelszívó – a hosszú használhatóság titka

A porelszívó segítségével akár csiszológéped élettartalmát is növelheted. De mindenek előtt a munkaasztalod tisztán és pormentesen való megőrzésében nyújt nagy-nagy segítséget.


Bizonyára Te is találkoztál már azzal a jelenséggel, amikor egy műkörmös szalonban a szakember a korábbi műköröm eltávolításához csiszológépet használt. Ez azon túl, hogy elég nagy hanggal jár, még elég jelentős mennyiségű finom szemcséjű porral is. És ez az alattomos kis finom por nagyon szépen le tud szállni szinte mindenhova és mindenre.

Ennek a kiküszöbölésére lett kifejlesztve már évekkel korábban a porelszívó készülék. Több változata is léteszik, mi most azonban csak két típusát emelnénk ki.

Magic TOP gél lakk használata

Porelszívó kéztámaszok, a vagány 2 az 1-ben megoldások kivitelezői

Léteznek már olyan könnyen elérhető és beszerezhető készülékek, amelyeknek hála nem csak a szalonbeli dolgozó, de a vendég is jól jár. Ezek pedig a porelszívó kéztámaszok. Míg a vendég a kezét és karját pihentetve ráhelyezi a készülék puha borítású részére, addig a szakember felőli részen biztonsági ráccsal ellátott nagy sebességű ventillátorok gondoskodnak a porszemcsék elszívásán.

A boltívszerű kialakításnak hála mindkét fél kényelmesen és produktívan tud dolgozni. A vendég kényelmesen elhelyezkedve várja a szakember munkájának a végeztét, míg a szakember környezete biztosítva van arról, hogy nem lesz mindene csupa por.

Porelszívó

Ugyanakkor léteznek olyan porelszívó készülékek is, amelyek a műkörmös asztalba építhetők. Ezek már komolyabb szakmai készülékek, amelyeket az asztalhoz csavarokkal és pántokkal rögzítenek fixen. Ezek a készülékek azok, amelyek nagyobb teljesítményen kell, hogy dolgozzanak és több port kell elnyelniük, hiszen ezeknél nagyobb vendégforgalom tapasztalható.

Otthoni használatra vagy csak gyakorló műkörmösöknek a kisebb teljesítményű, mobilisabb változat is bőven elegendő. A készülék mellé rendszerint még porzsák is jár, ami ugyanúgy működik, mint egy hagyományos porzsákos porszívó esetében. Ebben gyűlik össze a sok por és szemcse, amit időről időre erősen ajánlott cserélni.

Ha Te sem szeretnéd, hogy munkakörnyezeted gyorsan ellepje a finom szemcséjű porréteg, szerezz be még ma egy ilyen készüléket és tartsd tisztán és tip-top állapotban munkaasztalod!

Vélemény, hozzászólás?