5 lépés, amit ellenőrizz le Géllakk rendelés előtt

Már sok esetben bele futottam abba, hogy rendeltem egy termék az oldalról, de mikor a termék megérkezett és kérdésem lett volna az eladóhoz akkor nem találtam semmilyen ügyfélszolgálati elérhetőséget.

Szeretnék neked segíteni abba, hogy mi az a pár dolog, amit érdemes rendelés előtt ellenőrizned.

 1. Első és legfontosabb, amit rendelés előtt ellenőrizni kell.
  Van e kapcsolati oldal, ahol fel van tüntetve az eladó adatai, elérhetősége és céges e-mail címe. A gmail-es és hasonló e-mail cím is már gyanús is lehet, de az még határeset. Csak a kapcsolati űrlap is veszélyes lehet, mert az eladó nem meri vállalni a saját magát se.
 2. Ellenőrizd az Adatvédelmi és Általános szerződés feltételek oldal. Láblécbe keresd külön működő linkeket. Ha nincs, akkor az oldal nem felel meg semmilyen jogszabálynak. Érdemes ezekbe beleolvasni. Keresd a céges adatokat. Ha nincs benne céges adat akkor megint nem tudod meg ki akar eladni neked géllakkot.
  Ellenőrizni kell, hogy ezek az oldalak mikor íródtak, legalján van egy dátum, ha ez 2022 előtti akkor sajnos elavult, nem lett frissítve így már nem aktuális.
 3. Keresd meg, hogy hol írnak a szállítási díjakról. Általában külön oldalon megjelenítik, hogy mennyi a szállítási díj. Ha ez nincs akkor nem tudod meg, hogyan számolnak. Megrendelésre, súlyra, összeghatárra. Ha előre nem tudod akkor megint pénzt bukhatsz a géllakk vásárláskor.
 4. Termékek elérhetősége. Nagyon fontos, hogy nézd meg milyen termék van a shopban raktáron és milyen terméket előrendelhető. Nincs gond azzal, ha valaki 1-2 nap alatt berendeli a terméket, de azzal igen, ha 1-2 hét mire beérkezik az EU-n kívülről, mert akkor addig vársz és nem biztosított, hogy megkapod a kiválasztott terméket.
 5. Legyen gyanús a túl olcsó termék. A géllakkok világában a mai tudomásom szerint nincsen jelen a Iphone-os átverés, de a jobb óvatos lenne és körülnézni. Olcsó géllakk is gyanús lehet. Ellenőrizd, hogy más milyen áron árulja a terméket, mert lehet sok esetben az a termék neki nincs is csak figyelemfelkeltésre használja. Az is előfordulhat, hogy a terméknek lejár a felhasználhatósági ideje és ezért árulják ki. De azt csak Te tudod, hogy nálad egy termék meddig tart ki.

 

Pár egyszerű lépéssel azonnal ki lehet szűrni azokat akiknél valami nem korrekt. Előfordulhat, hogy valakinél mind az 5 pont hibázik, de megbízhatóan küldi a terméket. De az 5 pontból 3-at a törvény ír elő egyet a fogyasztóvédelem is ellenőriz és nem csak úgy kitaláltuk.

Comments

 1. […] a körömdíszítés folyamatát lépésről lépésre! Ha már gyakorlott vagy a géllakk használatában otthon, akkor ezek az előkészületek nem lesznek újdonság számodra. A […]

 2. […] a saját és a vendégeik biztonsága érdekében. A Moonbasanails.hu oldalról rendelt termékek biztonságosak és megfelelnek az előírásoknak. Fontos azonban a körültekintő és szakszerű […]

Vélemény, hozzászólás?