Az akrilgél építésének lépései, sajátosságai

Az akrilgél, mint viszonylag újkeletű műkörömépítő alapanyag viszonylag már jól ismert a szakmai berkekben. Most kicsit részletesebben elmerülünk az akrilépítés világában, hogy ha kedved támadna otthonra is felfedezni magadnak ezt az új alapanyagot.


Az akrilgél építésének előkészítése hasonlóan zajlik, mint a porcelános vagy zselés munkánál: formára reszeljük a körmöket, feltoljuk a körömbőrt, szükség esetén körben levágjuk a száraz körömágybőrt, végül nagyon alaposan bolyhozzuk az egész körömlemezt (a rejtettebb részeken is), majd gondosan portalanítjuk.

A következő lépés a nail prep felvitele, amelyet vékonyan, de alaposan kell felvinni, majd ennek megszáradása után jöhet a primer, amelynek szintén vékony rétegben kell a körömre felkerülnie. A primer száradását is meg kell várni, mielőtt tovább lépnénk.

Akrilgél

A következő lépésben helyezzük fel a körmökre a műkörömsablont, ahhoz a formához, amelyet előzetesen kiválasztottunk. A sablon felhelyezése előtt a köröm széleit finoman alulról is reszeljük meg, hogy a sablon fóliája résmentesen simulhasson a körömlemezhez.

Az akrilgélt kis lapáttal adagoljuk, akár tégelyes, akár tubusos változatot használunk, mert az anyag igen sűrű és nagy mennyiséget nehéz volna a hajlékony végű ecsetekkel kenni (valamint elhajthatja vagy összeborzolhatja annak szálait). A lapát segítségével a sablonra kenjük a kívánt mennyiséget, majd készítsünk magunk mellé kis tégelybe fixáló folyadékot vagy cleansert, itassuk át vele az ecseteket és kezdjük meg a porcelán vagy zselés ecsettel (kinek melyik a kényelmesebb) az anyag elterítését, formázását.

Menet közben, ha az ecset „elfárad”, ragadós lesz vagy elveszíti a formáját, mártsuk bele a fixálóba, majd itassuk le törlőpapíron. Az akrilgelt körömhosszabbításhoz a saját körömmel egyforma vastagságúra kell építeni. Ha víztiszta akrilzselével építettük meg a körmök hosszabbítását, választhatunk egy olyan módot, hogy az egészre rádolgozunk egy színes réteget, vagy a saját körömre egy rózsaszín réteget, míg az épített részre fehéret vihetünk fel a francia végeredményért. Ez utóbbi esetben a fehér réteg felvitele előtt a rózsaszín réteg szabadszél felőli végét ne felejtsük el 150/150-es reszelővel megbolyhozni!

A köttetés után formázzuk a körmöt, ami nem csak a szélekre, hanem a körömlemezt fedő részekre is vonatkozik. Végül, portalanítás után fixálásmentes fényzselével fejezzük be a manikűrt. Ha körömlakkozni szeretnénk az akrilgél felületét, akkor természetesen ezt a fényzselé felvitele előtt tehetjük meg.

Vélemény, hozzászólás?