Baby Boomer az ismerős ismeretlen

Baby boomer körömdíszítés maga legalább olyan népszerű mint a francia, ha csak a nevét mondjuk, még nem biztos, hogy tudjátok miről van szó. A műkörmösöknél az egyik leggyakrabban kért minta, hiszen angyali visszafogottságával, végtelen változatosságával, izgalmas sokszínűségével a lehetőségek kimeríthetetlen tárházát képviseli.


A baby boomer körmök kinézete két fő festési technológiai irányvonalat egyesít. Az egyik a francia, a másik az ombre. A baby boomer lényege az, hogy a körmök vége teli fehér, a középső része átmenetet képez a körömtőnél elhelyezkedő nude rózsaszín felé. Vagyis úgy néz ki mint egy rózsaszín felületre készült fehér ombre vagy mint egy elmosódó határvonalú alap francia.

Persze ennél egy picit többről van szó. Hiszen a baby boomernek számtalan verziója létezik. Nem mindenki használ rózsaszínt, nem mindenki alkalmaz hófehéret, van aki erősebben láttatja az átmenetet, és van, aki nagyobb kontrasztot hidal át a homályos résszel.

Baby boomer köröm

Elgondolkodtunk azon, hogy a nevét honnan kaphatta és bár erről a neten vajmi kevés információ lelhető fel, többféle verzió is felállítható. A „baby boom” olyan időszakot jelent, amikor egy adott közösségben megnövekszik a gyermekáldások száma, azaz amikor egyszerre több barátnő vagy számos filmsztár esik teherbe vagy egy adott társadalomban messze az átlagot meghaladó szülés történik. Ha innen indulunk ki, a baby boomer olyan csábító körmöket is jelenthet, amelyek hozzájárulnak a népszaporulat növekedéséhez.

Vannak olyan források, amelyek szerint onnan ered a név, hogy az egyik „baby boom” időszak, a ’60-as évek divatjára utal vissza ez a festési mód. Ha más megközelítésből kívánjuk megfejteni, a „baby” jelentheti a nőt is, aki a manikűrt hordja, míg a „boomer” szó arra utal, hogy valami fellendül, növekedni kezd. Vagyis ez a fajta festési mód a mai modern és sokoldalú nő mintája, aki különféle körülmények között is képes megállni a helyét, bátran egyensúlyozva életének fontos szerepei (feleség, anya, dolgozó nő stb.) között. A sikeréhez ez a festési mód – amely egyedi, változatos, sokoldalú, ugyanakkor ha kell merész vagy ha akarjuk vagány is lehet – is hozzájárul.

Vélemény, hozzászólás?