Baby boomer elkészítésére néhány verzió

A baby boomer kinézetét tekintve is két irányból lehet a leírását megközelíteni, nagyjából az elkészítéssel kapcsolatos ötletek és módszerek is két fő táborba oszthatóak. Az egyik alapmódszer az „összezütyült francia”, a másik pedig a „több szintű ombre”.


Lássuk először ezeket! Mindkét Baby boomer eljárás gél lakkal nagyon klasszul kivitelezhető, hiszen ez a levegőn nem szárad, nem sűrűsödik, így bátran kutyulhatjuk és tunkolhatjuk, majd csak akkor köttetjük meg, ha elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Mivel a baby boomer rendkívül népszerű, ugyanúgy kaphatóak hozzá előre összekészített festék- illetve géllakk-szettek, de ezek tartalma változó lehet, attól függően, hogy körömlakk-szettről, géllak-szettről vagy műkörömépítő szettről beszélünk.

Összezütyült francia

A módszer lényege, hogy felvisszük a megfelelő helyre a megfelelő színeket, mintha franciát csinálnánk, de természetesen nem kell ügyelni a kontúrokra. Ha fent van a két színpacsmag, fogunk egy vékony (vagy vékony lapos) ecsetet, és cikkcakkvonalakat húzunk a kontúrvonal mentén a körömvég és a körömtő irányába haladva, többször fel-le. Ily módon elérjük, hogy az átmenet helyéül szolgáló sávban összekeveredjen a két festék. Arra ügyeljünk, hogy a köröm két vége felé (vagyis a két tiszta színfolt felé) kevésbé keverjük össze a színeket mint középen. Végül fedjük le szuperfényes fedőlakkal.

Baby boomer köröm

Több rétegű ombre, avagy Baby boomer házilag

Ha úgy szándékozunk elkészíteni a baby boomert, mintha ombrét készítenénk, először alapozzuk le a körmeinket a rózsaszín lakkal. Hagyjuk megszáradni vagy köttessük meg, majd fogjunk egy szivacsot és vigyük fel rá a fehér festéket, bőven. A szivacsról, a fehér festékből a körmök végére tegyünk egy picit, úgy hogy épp csak odaérintjük, haladjunk végig az összes körmön. Amikor mindegyiken van már, kezdjük „szétombrézni” a felvitt festéket, azaz a szivacs enyhe nyomó-tunkoló mozdulataival oszlassuk el a lakkot, a körömtő felé haladva.

Attól függően, hogy mennyire akarjuk a fehérrel eltakarni a rózsaszínt, többször is megismételhetjük az ombrézást, de két menet között mindig hagyjuk az alsó réteget megszáradni. Az átmenet térbeliségét fényes fedőlakkal emelhetjük ki.

Szólj hozzá Te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük