Baby boomer elkészítésére néhány verzió

A baby boomer kinézetét tekintve is két irányból lehet a leírását megközelíteni, nagyjából az elkészítéssel kapcsolatos ötletek és módszerek is két fő táborba oszthatóak. Az egyik alapmódszer az „összezütyült francia”, a másik pedig a „több szintű ombre”.


Lássuk először ezeket! Mindkét Baby boomer eljárás gél lakkal nagyon klasszul kivitelezhető, hiszen ez a levegőn nem szárad, nem sűrűsödik, így bátran kutyulhatjuk és tunkolhatjuk, majd csak akkor köttetjük meg, ha elégedettek vagyunk az eredménnyel.

Mivel a baby boomer rendkívül népszerű, ugyanúgy kaphatóak hozzá előre összekészített festék- illetve géllakk-szettek, de ezek tartalma változó lehet, attól függően, hogy körömlakk-szettről, géllak-szettről vagy műkörömépítő szettről beszélünk.

Összezütyült francia

A módszer lényege, hogy felvisszük a megfelelő helyre a megfelelő színeket, mintha franciát csinálnánk, de természetesen nem kell ügyelni a kontúrokra. Ha fent van a két színpacsmag, fogunk egy vékony (vagy vékony lapos) ecsetet, és cikkcakkvonalakat húzunk a kontúrvonal mentén a körömvég és a körömtő irányába haladva, többször fel-le. Ily módon elérjük, hogy az átmenet helyéül szolgáló sávban összekeveredjen a két festék. Arra ügyeljünk, hogy a köröm két vége felé (vagyis a két tiszta színfolt felé) kevésbé keverjük össze a színeket mint középen. Végül fedjük le szuperfényes fedőlakkal.

Baby boomer köröm

Több rétegű ombre, avagy Baby boomer házilag

Ha úgy szándékozunk elkészíteni a baby boomert, mintha ombrét készítenénk, először alapozzuk le a körmeinket a rózsaszín lakkal. Hagyjuk megszáradni vagy köttessük meg, majd fogjunk egy szivacsot és vigyük fel rá a fehér festéket, bőven. A szivacsról, a fehér festékből a körmök végére tegyünk egy picit, úgy hogy épp csak odaérintjük, haladjunk végig az összes körmön. Amikor mindegyiken van már, kezdjük „szétombrézni” a felvitt festéket, azaz a szivacs enyhe nyomó-tunkoló mozdulataival oszlassuk el a lakkot, a körömtő felé haladva.

Attól függően, hogy mennyire akarjuk a fehérrel eltakarni a rózsaszínt, többször is megismételhetjük az ombrézást, de két menet között mindig hagyjuk az alsó réteget megszáradni. Az átmenet térbeliségét fényes fedőlakkal emelhetjük ki.

Vélemény, hozzászólás?