Gél lakkozáshoz szükséges kellékek

A körömdíszítések elkészítéséhez mindig is nagy számú kellék és segédeszközpark állt a rendelkezésünkre. Nincs ez másképp egy otthoni gél lakkos körömdíszítés elkészítésekor sem. De nézzük meg, mi mindenre is lesz szükséged, avagy a lássuk a gél lakkozáshoz szükséges kellékek listáját!


A gél lakkozáshoz szükséges kellékek száma az egészen praktikus kevéstől az egészen nagy számú fullos csomagig bővíthető. Ez persze függ attól, hogy mi mindent szeretnénk megvalósítani és elérni körömdíszítésünkön. Mostani bejegyzésünkben nem szeretnénk ezt a teljes listát tételesen felsorolni, mert akkor napsestig is olvashatnád, hogy mi mindent lehetne felhasználnod. Nem. Inkább arra törekszünk, hogy egy otthon is mindenképp szükséges és elegendő listát állítsunk fel, ami akár segítségedre is lehet egy beszerző körúton.

Gél lakkozáshoz szükséges kellékek

Gél lakkozáshoz szükséges kellékek listája

Egy otthon is elkészíthető gél lakkos körömdíszítéshez alapvetően nem lesz szükséged túlzottan sok kellékre. Sőt, annál jobb, minél kevesebb kelléket kell használnod, hiszen így könnyebb a használat és az elkészítésre is kevesebb időt kell szánni.

A gél lakkos körömdíszítésed elkészítéséhez az alábbi kellékekre lesz szükséged mindenképp.

Reszelő: ez általán minden háztartásban fellelhető és biztosan nálad is akad egy-kettő a szekrényben.

Buffer: ez már kevésbé ismert és alkalmazott háztartásbeli kellék. Ennek a segítségével lehet a körömlemez felszínét bolyhozni, ami a gél lakk tapadását segíti.

Narancspálca: akár bőrfeltoláshoz is használható, de leginkább a körömszélekbe folyt géllakk javítására használható.

Portalanító kefe: ez egy féldurva száló ecset, ami a bufferrel történő bolyhozás után keletkezett port lehet hatékonyan eltávolítani.

Bőrfeltoló kaparó: rendszerint egy fém eszköz, aminek az egyik vége egy kisebb ívben hajlított lapátra hasonlít a másik vége pedig egy hajlított ékszerű vágószerszáméra. A fém eszközök nagy előnye, hogy sokáig lehet őket használni, nehezebben használódnak el és könnyebb tisztántartani is őket.

Tulajdonképpen ez az 5 tétel már elegendő is lehet egy tökéletes gél lakkos körömdíszítés elkészítésének kellékeiként.

Természetesen a fenti listába a gél lakk, a Bonder, az UV lámpa, stb. szándékosan nem került bele, hiszen azok az alapanyagok és az azok kellékei. Ezek elengedhetetlenek és értelemszerűen nem hagyhatók el a tökéletes és tartós végeredmény érdekében.

Így ha esetleg otthoni gél lakkozás kipróbálásán töröd a fejed, akkor célszerű legalább a fenti öt tétel mindegyikét beszerezned, vagy egy megbízható és jól felszerelt Gél lakk induló készletet, amiben mindez egy csomagban megtalálható. Így nem neked kell vadásznod a gél lakkozáshoz szükséges kellékeket.

Vélemény, hozzászólás?