Hogyan lehetnek hosszú, természetes körmeim?

Van-e mód a természetes köröm növekedésének elősegítésére anélkül, hogy sokat kellene költeni? A válasz igen, lehetséges! Sok nő számára a hosszú köröm csak álom marad, mivel körmük gyenge és törékeny. Íme néhány hasznos tipp, hogy hogyan teheted hosszabbá és egészségesebbé körmeidet.

Tippek a hosszú és nőies körmökért

Tartsd őket egészségesen!

Első lépés a hosszú körmök felé a megfelelő ápolás. Tudtad, hogy a körmök havonta átlagosan három millimétert nőnek, és 10-18 hónapig tarthat, míg teljesen helyreállnak? A körmök helyes reszelése fontos, csak egy irányban reszeld őket, hogy elkerüld a keratinrétegek sérülését. Kerüld a körömágy bőrének mély bevágását is, mivel ez az a rész, ami védelmet nyújt a körömnek.

Használj körömerősítő szérumot!

A körömágybőr ápolása is kulcsfontosságú. A kutikulaolajok és krémek nemcsak tisztává teszik a köröm környékét, de segítenek az egészséges növekedésben is. Ezek az olajok és krémek gazdagok könnyű olajokban és vitaminokban, melyek a köröm hidratálását és táplálását segítik elő.

Válassz tápláló alapokat!

Amennyiben körmeid repedeznek, válassz olyan alapozót, amely keratint és biotint tartalmaz. Ezek az alapok segítenek a körmök megerősítésében és védelmében, elősegítve ezzel a hosszú távú egészséges növekedést.

Hosszú köröm
Hosszú köröm

Köröm vitaminok

Ha több vitamint adsz a napi étrendedhez, az segít a körmeid gyorsabb és erősebb növekedésben. A gyümölcsök és a zöldségek a legfontosabbak, de szedhetsz étrend-kiegészítőket is. A B-vitamin erősíti a körmöket, a C-vitamin segít megelőzni a törést, az E-vitamin pedig serkenti a vérkeringést és támogatja a köröm növekedését. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás az egyik legjobb módja a körmök egészségének megőrzésének.

Ne felejtsd el, hogy az omega-3 zsírsavak a fényes haj és az erős körmök alapját képezik! Ügyelj arra, hogy az étrendedben legyen spenót, spárga és avokádó, bab, diófélék, lazac, tojássárgája és brokkoli.

Figyelj tehát a körmeidre minden nap, tartsd szem előtt azokat a trükköket, amelyek idővel bebizonyították hatékonyságukat, és élvezheted a hosszú, erős és 100%-ban természetes körmöket.

Vélemény, hozzászólás?