Kötött pulcsi körömdíszítés

A kötött pulcsi körömdíszítést utánzó körömdíszítés már néhány éve töretlen népszerűségnek örvend. Ha már egyszer tél van, bugyoláljuk be a körmeinket!


Igen, ez egy olyan technika, amihez már valóban kell egy kis kézügyesség, illetve néhány olyan alapanyag, eszköz, amelyek nem feltétlenül találhatók meg a nők szokványos szépségápolási kellékei között.

Ha tetszik ez a minta, de még sose merted bevállalni az otthoni elkészítését, érdemes elolvasnod bejegyzésünket. Összeállítottunk egy kis útmutatót, hogyan csináld, milyen eszközöket, alapanyagokat szerezz be hozzá. Ugyanis a pulcsi minta elkészítése egyáltalán nem boszorkányság!

Kötött pulcsi körömdíszítés – alapanyagok, eszközök

A kötött pulcsi minta elkészíthető körömlakkból, géllakkból is, azonban a legtöbben műköröm zseléből készítik. Az utóbbi két esetben szükséges LED- vagy UV- lámpa a géllakk/zselé megkötéshez. A lakkot, körömlakkot sűrítheted porcelánporokkal is. Ha pedig a fenti képen látható, fehér pulcsis mintát szeretnél, és zselével dolgoznál, akkor válaszd a 025-ös fehér színűt.

Kötött pulcsi körömdíszítés
Stylish knitted spring manicure. Girl with a hot cup of tea.

A minta elkészítéséhez tűhegyes ecseteket is be kell szerezned. A hosszú, egyenes vonalat a legegyszerűbben a „long“ tűhegyes ecsettel tudod felvinni. A kisebb „kötésmintákat“, pöttyöket 000-ás, rövid szőrű ecsettel, például ezzel. Az ecsetek tisztán tartásához ne felejts el ecsetmosó folyadékot is beszerezni, így nem fognak tönkremenni, és hosszú távon használhatod őket.

Amennyiben matt fényű mintát szeretnél, használhatsz leoldható matt fedő zselét,amelyet ráadásul még fixálni sem kell) vagy Moyra mattító fedőlakkot, amely szintén mattá változtat bármely lakk vagy zselés felületet.

Végül pedig, ha célod a „havas“ pulcsi, azaz mintha az egész körmöd kissé havas lenne, a fedőlakkra szórhatsz egy kis porcelánport is. 


Elkészítés

A szokásos módon készítsd el körmeidet – lakkozd, géllakkozd vagy vidd fel a zselét. Ha nem körömlakkal dolgozol, köttesd meg UV- vagy LED lámpa alatt. Amikor megszilárdul a felülete, jöhet a minta.

A „long“ ecsettel a hosszú, egyenes vonalakat rajzolhatjuk meg szépen, a rövid ecsettel pedig a kisebb, hurokszerű vonalakat, pöttyöket. A hosszú ecset szőrét itasd fel alaposan színnel, majd egy-két ecsetvonással vidd fel a vonalat.  

Ha körömlakkal dolgozol, ilyenkor sűrítheted porcelánporral. Egy kis tányérkára vagy tálkára csöppents a lakkból, és szórj bele annyi port, amellyel szép mintát tudsz majd alkotni. Ha úgy döntesz, nem sűríted semmivel, ugyanakkor erős 3D hatást szeretnél elérni, akkor a mintát fesd át kétszer. Természetesen csak azután, ha az első „kötésminta“ már száraz!

Ha elkészültünk a mintával, köttessük meg vagy hagyjuk megszáradni.

A pulcsimintán belül különféle variációkat alkalmazhatunk. Tehetünk matt felületre fényes mintát (ebben az esetben csak az alapot mattítsuk). Csinálhatjuk fordítva is: fényes felületre „hóval borítottat”. Ilyenkor az alapszínt vonjuk be fényzselével, a mintára pedig (még a köttetés előtt) szórjunk porcelánport. Természetesen, ha teljes egészében matt vagy fényes hatást szeretnénk, a minta felvitele után végezzük el a mattítást, vagy vigyünk fel a fedőréteget.

Ha szeretnél még egy kis extrát a „pulcsis körmöd” mellé, ajánljuk figyelmedbe 3D hatású hópehely matricáinkatis. Nagyon szépen mutathat, ha egyik körmöd pulcsis, a másik pedig hópelyhes lesz.

Vélemény, hozzászólás?