Kristálynyomda strasszkövekkel? Simán!

A kristálynyomda újdonságnak számít. A körömnyomda technikát már biztosan ismered és alkalmaztad is már, de biztosan hallani hallottál már róla. Mostani bejegyzésünkből azt is megtudhatod, hogyan lehet ezt a technikát még egy szinttel fejjebb emelni és olyan megoldást alkalmazni vele, ami még látványosabb eredményt adhat körömdíszítésednek.


A körömnyomdázás régóta ismert módja a körömdíszítésnek. Azért kiváló eszköz, mert csodás és részletes mintákat varázsolhatunk a körmeinkre anélkül, hogy volna hozzá kézügyességünk, ecsetünk, kedvünk vagy időnk. A körömnyomdázás úgy működik, hogy egy előregyártott sablon réseibe egyenletesen körömlakkot „masszírozunk”, majd azt egy rugalmas és tapadós nyomda stempli felületére nyomjuk, és onnan visszük fel a köröm felületére.

kristálynyomda

A kristálynyomdázás hasonlóan történik. A kis tégelyben kapható, egyforma méretű kristályokat egy műanyaglap felületébe mart sablonba kell óvatosan beilleszteni, majd a hozzá való nyomda felületére felvenni és onnan a körmökre helyezni.

Körömnyomda, kristálynyomda

A kristálynyomdázás nagy előnye, hogy ha sok kristályt akarunk egy felületre felvinni, főleg, ha azok mérete alulmarad egy bizonyos mértéken, az kézzel rendkívül nehéz, macerás és hosszan tartó folyamat. Megoldhatjuk csipesszel, vagy úgy, hogy benedvesített fülpiszkáló felületére vesszük fel a kristályt, de mindegyik bizonytalan, a kő kieshet, vagy nem ott engedi el az eszköz, ahova tenni akartuk és akkor lehet utólag igazgatni.

kristálynyomda

Az sem utolsó szempont, hogy a sablon egy előre megtervezett, pontos rendszer szerint teszi le a kristályokat, tehát a mintában nem következhet be torzulás a felvitel során.

A sablon feltöltése természetesen szintén nem egyenként történik. Az apró kristályokat kiszórjuk egy papírlapra, magunk elé tesszük a sablont, majd egy vattakorong segítségével felvisszük/felsöpörjük a kristályokat a sablonra. Majd ugyanazzal a vattakoronggal egyik széltől a másikig tologatjuk a kristálykupacot. Finom, apró mozdulatokkal dolgozunk, nem egyből széltől szélig, hanem inkább söprögetünk. Így a kis kristályszemeknek lehetőségük van a helyükre kerülni, a sablon lyukaiba befordulni.

Kristálynyomda

Ha az összes lyukba került már kő, fogjuk a nyomdát, és a körömnyomdából ismert mozdulattal, szélről indítva végiggörgetjük a felületen. A kristályoknak attól függően készíthetjük elő a körmöt, amilyen festési módot választunk. Minden esetben félig megszikkadt réteggel dolgozunk, hogy a nyomdával ne tegyük tönkre a felületet, de a kövecskék bele tudjanak ragadni.

A nyomdázást középről kezdjük, majd egyik és másik irányban is végiggörgetjük a körmön. Így a nyomda puha végére feltapadt kristályok elfoglalják a helyüket a köröm felületén. Ügyeljünk rá, hogy mindenhol egyenletes nyomást fejtsünk ki, hogy mindenhova megfelelően tapadhassanak a kis kövek. Végül, ha kedvünk tartja, a tartósság érdekében húzzunk rá egy réteg színtelen fedőlakkot.

Comments

  1. […] kristálynyomda újdonságnak számít. A körömnyomda technikát már biztosan ismered és alkalmaztad is már, […]

  2. […] sportos hölgyek vannak, így a tökéletes választás mindig. Én magam is imádom az újszerű, sportos géllakkot, és mióta magamnak készítem a segítségével itthon a manikűrt, úton-útfélen […]

Vélemény, hozzászólás?