Miért esik le a félig tartós körömlakk: okok, tippek és alkalmazási lépések

A zselés körmök mellett a félig tartós körömlakkok is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy ez a körömlakk lepattogzik, ami csalódást okozhat a felhasználóknak. Több nő szeretne hibátlan manikűrt viselni, ezért gyakran fordulnak szakemberekhez, ha nem rendelkeznek a szükséges eszközökkel és kézügyességgel. A minőségi szolgáltatások nyújtásához a szalonban dolgozó manikűrösöknek nagyon oda kell figyelniük az általuk használt termékekre és azok alkalmazási módjára. A szakszerűtlen használat és a professzionalizmus hiánya kellemetlen helyzeteket és az ügyfelek elvesztését okozhatja.

Miért válik le a félig tartós körömlakk?

A félig tartós körömlakk, amely az UV gél és a klasszikus körömlakk kombinációja, az elmúlt években vált nagyon népszerűvé. Általában körülbelül négy hétig tartós a körmön, de előfordulhatnak olyan esetek, amikor a körömlakk gyorsan lekopik, ami kellemetlenségeket okoz a viselőnek.

Körmözés
Körmözés

A géllakk lekopásának fő okai:

Az alkalmazás hibás módja

Sok esetben a géllakk alkalmazása során hibák léphetnek fel. Például a gél eltávolítása során hagyhat egy vékony réteget a körmön, ami befolyásolhatja a következő lépéseket. Ha a gélréteg túl vékony, akkor megrepedhet.

Az ügyfél munkakörnyezete

Az ügyfelek munkahelyi körülményei is befolyásolhatják a körömlakk tartósságát. Ha valaki például folyamatosan kesztyűt visel, vagy a keze túlzottan izzad, az befolyásolhatja a körömlakk kopását.

A helytelen szárítás

Minden körömlakk- és gélterméknek van egy meghatározott száradási ideje, amit figyelembe kell venni. Ha a szárítás nem megfelelő, akkor a körömlakk ráncosodhat vagy lepattoghat. Ezt okozhatja a túl régi vagy gyenge lámpa is.

Az alacsony minőségű termékek

Ha a manikűrös rossz minőségű termékeket használ, az hatással lehet a végeredményre. Fontos, hogy csak megbízható forrásokból származó, magas minőségű termékeket használjanak.


Kezdő manikűrösöknek szóló további tippek a félig tartós körömlakk leválásának megelőzésére:

A köröm megfelelő előkészítése

Fontos, hogy a természetes körmöt alaposan előkészítsd: távolítsd el a körömágybőrt, használj minőségi alapozót és alaplakkot. A fedőlakkot csak az alaplakk felvitelét követően használd, hogy a köröm csillogó és természetes megjelenésű legyen.

A megfelelő eszközök alkalmazása

A reszelőtől a lámpáig minden eszköznek magas minőségűnek kell lennie. A gyenge lámpa nem garantálja a tartósságot, ezért használj minőségi UV/LED lámpákat.

A higiénia fontossága

A munka során különös figyelmet kell fordítani a higiéniai feltételekre. A körömápolási szolgáltatásokat tiszta és fertőtlenített környezetben kell végezni. A félig tartós körömlakkot csak tiszta és megfelelően előkészített körömre szabad felvinni.

Vélemény, hozzászólás?