Porcelán körömépítés – mit kell tudni róla?

A porcelán, az egyik legrégebbi műkörmös alapanyag, a zselé megjelenése után kevésbé volt kedvelt, de most ismét növekvő népszerűséget élvez. A zselé könnyű kezelhetősége és természetes hatása miatt sok műkörmös számára elsődleges választás, ám a porcelán újra érdeklődésre tarthat számot, különösen azok körében, akik allergiásak a zselé egyes összetevőire vagy a zselé alkalmazása kényelmetlenséget okoz a vékony körömlemezek miatt.

A porcelánnal készült műköröm építésének előnyei és hátrányai

A porcelán műköröm építése számos előnnyel bír, például könnyen oldható, ami az eltávolítás során kevés reszelést igényel, különösen hasznos vékony körömlemezek esetén. Ezenkívül a kötéshez nincs szükség UV vagy LED lámpára, így az elkészítési idő rövidebb a zselénél. A polírozhatósága miatt a fényzselével szembeni előnye, hogy a fényzselé bizonyos anyagokkal érintkezve besárgulhat, míg a ennek polírozásával ez elkerülhető.

Hátrányai közé tartozik a liquid erős szaga, ami sokak számára zavaró lehet. A keményebb állaga miatt nehezebb reszelni, mint a zselét. Egyes kliensek idegennek érezhetik a porcelánt a körmeiken, mivel van egy minimális térfogat csökkenése a kötési idő alatt.

Porcelán körömépítés
Porcelán körömépítés

Mit kell tudni a porcelán műköröm alapanyagról?

A porcelán műköröm építéséhez két komponensre van szükség: a porcelán porra és a liquidre. A liquidnek többféle változata létezik: a hagyományos, az UV-liquid és az odorless liquid. A hagyományos liquid híg állagú és szagos, ami miatt sokan nem szeretik. Gyors kötési idejű, de van lehetőség kötést lassító adalékok használatára is. Az odorless liquid egy jó alternatíva lehet a szagos liquid helyett, bár ez sem teljesen szagtalan. Az UV porcelán előnye, hogy teljesen szagtalan, így az allergiás vendégek számára is jó választás lehet.

A porcelánnal készült műköröm építésének módjai és lehetőségei

A porcelán műköröm építése minden esetben természetes szőrű ecsettel történik, mivel a műszőr nem alkalmas a liquid felszívására. A porcelán sokoldalúan felhasználható, nem csak körmök építésére, hanem díszítésre is. Kiválóan alkalmas 3D alkotások készítésére, így azok számára is érdemes kipróbálni, akik a műkörömépítéshez zselét részesítik előnyben.

A porcelán és zselé különböző tulajdonságai és alkalmazási módjai lehetővé teszik a műkörmösök számára, hogy a vendég igényeihez és saját preferenciáikhoz igazodva válasszanak az anyagok között. A porcelán így ismét helyet kaphat a műkörmösök eszköztárában, mint egy sokoldalú és hatékony alapanyag.

Vélemény, hozzászólás?