Terhesség alatt is lehetnek zselés körmeim?

A terhesség időszaka számos testi változással jár, ami a körmök állapotában is megmutatkozik. A gyors növekedés és a törékenység mellett a biotinhiány is befolyásolhatja a körmök minőségét. A várandósság alatt a hölgyek ugyanolyan szépségápolási rutint szeretnének fenntartani, mint korábban, beleértve a manikűr igényét is. A körmök gondozása a terhesség alatt különös figyelmet érdemel, hogy mind a kismama, mind a babája számára biztonságos legyen.

Körömápolás a terhesség alatt

A terhesség alatti körömápolás különös odafigyelést igényel a használt eszközök és anyagok szempontjából. Ha otthon készíted a körmeidet, ügyelj a megfelelő eszközök fertőtlenítésére. Ha szalonban veszed igénybe a szolgáltatást, válassz olyan helyet, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a sterilizálásra és a megfelelő szellőzésre. Fontos, hogy a szalon elszívja a körömápoló termékek illékony vegyi anyagait. Ügyelj a baktériumok, gombák és vírusok elleni védelemre is, különösen a terhesség alatt. A terhesség során a körmök törékennyé válhatnak, ezért használj védőszereket, mint például körömbőrápoló olajat.

A terhesség alatt a körömfestés megengedett, de ajánlott minőségi, tartós termékeket használni. A félig tartós körömlakkok kevésbé intenzív illatúak és könnyen kezelhetőek. A gélkörmök alkalmazása szintén biztonságos, mivel nincs bizonyíték arra, hogy az UV-gél ártalmas lenne. A felhasznált oldatok és gélek biztonságosan alkalmazhatóak, a keratinréteg pedig védőgátat képez.

Japán manikűr
Japán manikűr körömdíszítés

Milyen gél használható a várandósság alatt?

Válassz minőségi, enyhébb összetevőket tartalmazó termékeket, legyen szó otthoni vagy szalonban történő alkalmazásról. Többféle zselé áll rendelkezésre, mint például a CoverPRO műköröm építő zselé, ami sűrűbb, de könnyen felvihető. Egy másik jó választás az Elastic hard habos-rózsaszín építő zselé, amely önterülő és ellenálló.

A várandósság alatti körömápolás tehát különleges odafigyelést igényel, de lehetőséget nyújt a várandós nőknek arra, hogy továbbra is ápolják és díszítsék körmüket. Fontos, hogy csak kíméletes összetételű termékeket használj, amelyek nem okoznak kellemetlenséget a lámpában, és élvezd a terhesség minden pillanatát, miközben szép és ápolt körmeid vannak.

Vélemény, hozzászólás?