Foszforeszkáló gél lakk használata

A Foszforeszkáló gél lakkok használatával olyan körömdíszítésre tehetsz szert könnyedén, amelyek a sötétben is képesek világítani! Ha korábban már volt dolgod gél lakkos körömdíszítéssel, akkor ez is könnyedén menni fog.


A Foszforeszkáló gél lakk használatáról jogosan mondható el, hogy gyakorlatilag ugyanúgy kell kezelni, mint bármely más gél lakkot. Mint ahogy fentebb is írtuk, a Foszforeszkáló gél lakkok használata ugyanolyan egyszerű és könnyen elkészíthető, mint bármely más gél lakk. A foszforeszkáló gél lakkok is UV lámpa fénye alatt kötnek, meg, csakúgy, mint elődei. Bátran használhatsz UV LED lámpákat is, hiszen a Foszforeszkáló gél lakkok is tökéletesen megkötnek az UV LED lámpák fénye alatt, akár 30 mp alatt is. Egyre azért figyelj, hogy a kötési időt lámpád teljesítményéhez mérten mindig tartsd be!

Foszforeszkáló gél lakk használata – az előkészítés

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a Foszforeszkáló gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

Magic TOP gél lakk használata

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

Az éjszakai élet előtt alapozd meg megjelenéses: az elkészítés

A Foszforeszkáló gél lakk használata előtt szükség van egy Bonder nevű alapanyagra is, ami egyfajta kétoldalú ragasztóként funkcionál majd a körömlemezed és a Foszforeszkáló gél lakk között. A Bondert ugyanúgy kell felvinni a körömlemezre, mint bármelyik körömlakkot, gél lakkot. Ügyeljünk rá, hogy vékony réteget vigyünk fel, hiszen még további rétegeket fogunk felvinni erre, így ha nem szeretnénk túl vastag körmöket, akkor mindenképp érdemes vékony rétegekkel dolgozni.

A Bonder is egy UV fényre kötő/megszilárduló alapanyag, így a felvitel után UV lámpázás vagy szakszóval élve köttetés következik. Mindig tartsd be UV lámpád kötési idejét. Soha ne használd rövidebb ideig vagy hosszabb ideig, mint amit előírnak, hiszen ez a Te érdekedet szolgálja, hogy olyan körömdíszítésed készülhessen, ami tartós és szép marad heteken át.

A Foszforeszkáló gél lakk használata

Miután megköttetted a Bondert, tapasztalni fogod, hogy a felszíne enyhén ragacsos maradt. Ez nem baj, hiszen ez volt a célunk, mert ez fogja biztosítani a Foszforeszkáló gél lakkunkat hetekre a körmeinken. Következhet a választott Foszforeszkáló gél lakk felvitele. Ezt is vékonyan vidd fel. Használd ki az ecsetet bátran és terítéssel nyugodtan fel tudod vinni a gél lakkot a körmödre. A Foszforeszkáló gél lakk első rétege lehet, hogy első ránézésre foltosnak, csíkosnak és áttetszőnek fog hatni. Ez ne riasszon el, hiszen rendszerint a Foszforeszkáló gél lakkokat legalább 2 rétegben kell felvinni ahhoz, hogy tökéletes fedést érhessünk el velük. Miután az első réteget felvittük, ezt is köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Gél lakk olcsón

Köttetés követően vigyél fel egy újabb réteg Foszforeszkáló gél lakkot és máris tapasztalni fogod, hogy ami korábban esetleg csíkosnak, vagy halványnak hatott, már szinte tökéletes vagy egészen tökéletes fedést ér el. Miután végeztél ezzel is, jöhet a köttetés UV lámpád fénye alatt. Ezt addig ismételgetheted, míg a kívánt fedést el nem éred.

A Foszforeszkáló gél lakk tartóssága, fényessége

Miután az utolsó réteg Foszforeszkáló gél lakkot is sikeresen és tökéletesen megköttetted az UV lámpád fénye alatt, egy utolsó réteg eddig még nem használt alapanyag felvitelére lesz szükség. Ez pedig a Fényzselé vagy Top coat lesz. Ez egy áttetsző alapanyag, ami a gél lakkos körömdíszítésed heteken át tartó csillogását és tartósságát hivatott védeni és biztosítani. A fényzselét is vékony rétegben vidd fel majd köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Foszforeszkáló gél lakk

Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, hiszen a sötétben világítani képes Foszforeszkáló gél lakkos körömdíszítésed elkészült. Fontos lehet még tudnod a Foszforeszkáló gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Comments

  1. […] A Foszforeszkáló gél lakk az éjszakai élet kedvelőinek lett elsősorban kitalálva, megalkotva. Különlegessége, mint ahogy a nevében is benne van, képes foszforeszkálni, vagyis a sötétben világítani. Erre korábban még nem volt példa és nem lehetett ennyire látványos, világító hatást elérni gél lakkokkal. […]

Vélemény, hozzászólás?