Gél lakk leoldás

Mint azt már biztosan tudod, a gél lakk egy leoldható körömdíszítő alapanyag, így az eltávolításhoz nem lesz szükséges méregdrága csiszológépekre és veszélyes reszelgetésekre. A hagyományos körömlakkokhoz hasonlóan könnyedén eltávolíthatod egy speciális oldószer segítségével, különösebb veszélyeztetés és sérülés nélkül is.

Maga a gél lakk leoldás folyamata egyszerű és viszonylag gyorsan is megvalósítható. Csupán néhány alapanyagra és kellére lesz szükséged hozzá.

Gél lakk leoldás

Ami a legfontosabb, hogy az alábbi alapanyagok és eszközök biztosan kellhetnek a gél lakk leoldásakor:

  1. Gél lakk leoldó folyadék: ez egy olyan speciális folyadék, amit kifejezetten a gél lakk eltávolítására, leoldására fejlesztettek ki. Többféle kiszerelésben áll a vásárlók rendelkezésére.
  2. Gél lakk leoldó eszköz: ez lehet akár gyűszű, leoldó fólia vagy leoldó csipesz is. Ezek elsősorban az áztatás folyamatát hivatottak szolgálni, segítenek a gél lakk leoldó folyadékot minél tovább a gél lakk felszínén tartani.
  3. Bőrfeltoló-kaparó vagy narancsfa pálca: míg előbb az előkészítésben szokott leginkább szerepet játszani, utóbbi pedig a javításkor, amikor kicsit megfolyik a gél lakk. Ám mindkét eszköz remekül használható a tökéletesen kiáztatott gél lakk letolásához. A narancsfa pálcád laposra reszelt végével tolhatod le a felvált gél lakkot, a bőrfeltoló-kaparónak pedig a kaparó részével teheted meg ugyanezt. Utóbbi rendszerint fém eszköz, ezért légy ennél nagyon körültekintő és óvatos, nehogy sérülést okozz magadnak!
  4. Vattakorong: erre csak akkor van szükséged, ha a leoldó csipesszel dolgozol. A vattakorongot négybe kell vágni és alaposan átitatni a gél lakk leoldó folyadékkal és úgy lefedni a gél lakkos körömdíszítést, amit végül a leoldó csipesz segítségével rögzítesz.

A gél lakk leoldása a felvitt gél lakk vastagságától is függ, de általánoságban elmondható, hogy 8-10 perc elegendő szokott lenni a tökéletes feloldáshoz.

Nem érdemes az „erőnek erejével” módszert alkalmazni, ha mégsem ázott volna fel tökéletesen még a gél lakkod! Inkább áztasd még további 5 percig és hidd el, le fog jönni. Ha erősen és durván dolgozol, azzal csak magadnak teszel rosszat és könnyen kárt is okozhatsz magadban. Ezért fontos, hogy légy türelmes és óvatos!

Gél lakk leoldás

Vannak, akik a gél lakkos körömdíszítéseket is csiszológéppel és reszelővel próbálják leszedni. Ez rendkívül veszélyes és felesleges is, hiszen a fent leírtak alapján könnyedén és biztonságosan eltávolítható a gél lakk. Így nincs szükség a méregdrága csiszológépek megvásárlására és nem fenyeget a saját, természetes körömlemez elcsiszolásának vagy elreszelésének veszélye sem.

Ha kezdőként vagy tapasztalatlanként veszel a kezedbe ilyen eszközöket és próbálkozol, garantált a sérülés és a károkozás!

Ne tedd, ezt inkább bízd szakemberre!

A szakember tudja, hogy a csiszolás és a reszelés műkörmök eltávolításának eszköze, nem pedig a gél lakk eltávolításának módja.