Gél lakk leoldása

A gél lakk leoldása szinte ugyanolyan egyszerű módszer, mint a körömlakkoktól megszabadulni körömlakklemosó segítségével. Most lépésről lépésre végigmegyünk a legfontosabb mozzanatokon, ami ahhoz kellhet, hogy megunt vagy már nagyon lenőtt gél lakkos körömdíszítésed eltávolítsd.


Ha volt már korábban körömlakkos körömdíszítésed, akkor a gél lakk leoldása sem fog számodra különösebb gondot okozni. Igaz a két eljárás között van némi különbség, de a gyakorlat nagyjából hasonló.

A ma kapható és elérhető gél lakkok 99 százaléka már leoldható termék. Ez annyit tesz, hogy nem kell a veszélyes és gyakran sérüléssel járó reszelőkhöz nyúlni vagy a nagyteljesítményű csiszológépeket alkalmazni ahhoz, hogy eltávolítsd régi körömdíszítésed. Ez különösen igaz, ha gyakorlatlan kezekbe adjuk ezeket a veszélyes fegyvereket és otthon kísérletezik velük valaki. Ezt nem ajánljuk!

A gél lakk nem műköröm

A gél lakk egy leoldható körömdíszítő alapanyag, így eltávolítása a megfelelő oldószerek alkalmazásával könnyedén eltávolítható. Bár már több módszer is létezik és több kellék is alkalmazható a gél lakkok eltávolításhoz, mi most egy jelenleg is népszerű és könnyedén megvalósítható módszert részletezünk.

A gél lakk leoldása áztató csipeszek segítségével

A gél lakk leoldásához szükséged lesz az alábiakra:

  • Gél lakk leoldó folyadék
  • Vattakorong (kb. 3 korong)
  • Gél lakk leoldáshoz használható leoldó csipesz
  • Narancsfa pálca vagy bőrfeltoló kaparó
  • Buffer (de akár el is hagyható)
  • Körömágypuhító olaj (igény szerint)

Első lépésben a körömhossznak megfelelően vágjuk fel a vattakorongokat. Ez egy átlagos körömhossznál elegendő ha négybe vágjuk, így máris négy ujjunkra elegendő vattánk lesz.

Ezt a vattát alaposan itassuk át Gél lakk leoldó folyadékkal. Majd úgy helyezzük fel a körömre, hogy azt teljesen lefedje, mindenhol érje a nedves vatta a körömdíszítést.

Ezután rögzítsük a leoldó csipeszekkel az ujjunkra a vattakorongot, akárcsak egy nyári teregetésnél kint a szabadban a ruhacsipesz esetében. Nem kell félni, ez a csipesz nem lesz olyan erős. Ennek direkt gyengébb szorítása van, amit bőven el lehet viselni.

3D matt gél lakk használata

Várjunk kb. 5-10 percet, hogy az oldószer kellően át tudjon hatolni a gél lakk rétegeken, majd távolítsuk el a csipeszeket ujjainkról. Ezt követően már narancsfa pálcával vagy bőrfeltoló kaparóval könnyedén le tudjuk tolni a körömlemez felszínéről a felázott/felvált gél lakkos díszítést.

Makacsabb gél lakkos körömdíszítésnél lehetnek olyan pontok, ahonnan nem tud teljesen felázni a gél lakk, ilyenkor bevethető a buffer, amivel óvatosan ledörzsölhetjük a gél lakkot. Ezután célszerű egy gél lakk leoldó folyadékkal átitatott vattával még alaposan áttörölni a körömlemezt.

Ha minden ujjunkról sikerült tökéletesen eltávolítani a gél lakkokat, akkor gyakorlatilag a gél lakk eltávolítása megtörtént. Igény esetén a körömlemezt polírozó tömb segítségével vissza lehet polírozni, hogy eredeti fényét visszaszerezze. A körömágy körüli részeket pedig körömágypuhító olajjal kezelni a kiszáradás ellen.

Vélemény, hozzászólás?