Gyors tippek elfoglalt nőknek – hogyan legyen tökéletes a manikűr?

A manikűr sok nő számára kulcsfontosságú a szépség és az önbizalom megőrzésében. A tökéletes manikűr eléréséhez azonban nem mindig áll rendelkezésre elegendő idő a szalonlátogatásokra. Sokan késő esténként, saját maguknak készítik el manikűrjüket, ami felveti a hagyományos körömlakkok tartósságával kapcsolatos problémát. A megoldás a félig tartós körömlakk használata lehet, amely otthon is könnyen alkalmazható.

A félig tartós körömlakk előnyei

A félig tartós körömlakk előnye, hogy sokkal tartósabb, mint a hagyományos körömlakk, akár 2-3 hétig is megőrizheti szépségét. Ezek a körömlakkok kevés csiszolást igényelnek, nem rongálják a köröm szerkezetét, és rendszeres használatukkal javítható a körmök állapota. Fontos azonban nem túlzásba vinni az alkalmazásukat és időnként szünetet tartani, hogy a körmök regenerálódhassanak.

A félig tartós körömlakk alkalmazása

A felvitel előtt alaposan tisztítsd meg a körmöket, formázd meg őket, majd alkalmazz egy alapozó réteget. Ezután használj alaplakkot, amit UV vagy LED lámpával köttesd meg. A kívánt szín eléréséhez több réteg félig tartós körömlakkot vihetsz fel, végül pedig alkalmazz egy tömítő réteget, amely szintén UV vagy LED lámpával szárítandó.

Körömlakk
Körömlakk

Milyen hátránya lehet?

Mint mindennek, ennek is van hátránya, az, hogy a félig tartós körömlakk esetében nem tudsz körmeid hosszúságán változtatni, mint a zselével, így csak a normál körömméretre lehet lakkot felvinni.

Hogyan kell elkezdeni?

Bár bonyolultnak tűnhet, egy kis gyakorlással nagyon egyszerű. Először is meg kell tisztítanod a körmöt, a körömágybőröket. Csak miután a körmök tökéletesen tiszták, azután folytasd a kívánt forma megvalósítását.

Vigyél fel alapozó réteget, és hagyd néhány percig száradni a levegőn. E művelet után folytasd az alaplakk felkenését, amely LED lámpával vagy UV lámpával történő szárítást igényel, kb. 2-3 percig. Amikor az alap tökéletesen megszáradt, vigyél fel félig tartós körömlakkot a kívánt árnyalatban. A kívánt árnyalat eléréséhez több réteg körömlakkot is fel lehet vinni. A végén pedig még vigyél fel egy utolsó réteg tömítőanyagot, amely szintén gondos szárítást igényel.

Elmondható, hogy a félig tartós körömlakk egy trend, aminek számos előnye van, különösen a zselés körmökhöz képest. Ha lépést akarsz tartani a divatos trendekkel, akkor az ősz beköszöntével kipróbálhatód a matt árnyalatú, egyszerű körmöket is.

Vélemény, hozzászólás?