Japán manikűr

A japán manikűrt bármelyik műkörmös szalonban kérhetjük, hiszen a technológia nem csak elterjedt már hazánkban, de az egyik legnépszerűbb szolgáltatás lett napjainkra. Bár a kereskedelemben kaphatóak hozzá készletek, addig amíg ismerkedünk a módszerrel, érdemes szakemberrel végeztetni az ápolást.


A különféle eszközök használatán és az alapanyagok alkalmazásán nagyon sok múlik. Ha nem tanuljuk meg a pontos alkalmazást, többet árthatunk vele mint amennyi jót tehetünk.

Japán manikűr

A japán manikűr lépései

A japán manikűr folyamata három fő lépésből áll.

Először bufferrel felbolyhozzuk a köröm teljes felületét. Erre – ha rendszeresen kívánjuk használni a módszert – a későbbiekben nem lesz szükség, hiszen a körömlemezt nem akarjuk vékonyítani. Tehát a további alkalmak során csak a lenőtt részeket bolyhosítjuk. Ha vékony a körmünk, a lépést el is hagyhatjuk. Bár a bolyhosítás elősegíti, hogy a később felvitelre kerülő por és krém hatóanyagai jobban beszívódjanak.

A következő lépés a krém felvitele. A krém hatóanyagai ápolják, hidratálják, belülről táplálják a körmöket. A félszáraz állagú krémből csak egy csipetnyi kell egy körömre, amelyet vagy egyenesen a körömlemezen vagy a szarvasbőr polírozó bufferen kell eloszlatni. A polírozótömböt úgy kell használni, hogy a két végét fogjuk meg, és nem oda-vissza, hanem csak egy irányban mozgatjuk a körmökön. A tömb teljes hosszát húzzuk végig a körmökön, hiszen ekkor lehetünk biztosak benne, hogy a felületére került krém mind belemasszírozódik a körömlemezbe.

Japán manikűr

A harmadik lépésben a por felviteléhez másik fajta buffert kell használni. Az eljárás ugyanaz: a port a körömre vagy a polírozótömbre helyezzük, és egyirányú, teljes hosszú mozdulatokkal bemasszírozzuk a körömbe. A por feladata a hatóanyagok bezárása körömlemezbe, az erősítés és a fényesítés.

Az eljárás végére a köröm szuperfényes és gyöngyházas csillogású lesz, tartós használata után pedig észrevehetően megerősödik, elveszíti esetleges sérülékenységét. A hatóanyagok megerősítik a köröm természetes színeit, így kezelésről-kezelésre közelebb léphetünk a francia manikűr természetes változatához (rózsaszín körömlemez, fehér körömvég).

A szakemberek szerint kéthetente érdemes ismételni a kezeléseket, és az egyes ápolások között, ha valamiért szükség volna rá, a port lehet önmagában alkalmazni heti két-három alkalommal.

Comments

  1. […] tökéletesen elkészített japán manikűr hosszú ideig nyújthat tartós és elegáns megoldást körömdíszítésedül. Ám arra figyelni […]

Vélemény, hozzászólás?