Lábápolási tippek

Lábápolási tippek nem csak kezdőknek. A zord tavasz után már a nyári melegeknek örülhetünk, amit már nagyon vártuk. A cirógató napsugarakat és bizsergető meleget. Úgy néz ki, hogy az átmeneti időjárás elmarad és váratlanul korán kell lenge ruházkodásra váltanunk. És ez kézenfekvően azzal is jár, hamarosan elő kell túrnunk a szandálokat a szekrény aljáról.


Lábápolási tippek bejegyzésünk pedig pont ennek a következménye, hogy fel kell készítenünk a lábainkat arra, hogy közszemlére fognak kerülni. Ez sokak számára ijesztő, hiszen a téli cipőkben való gyötrődés nem múlt el nyomtalanul. Sokak számára kényelmetlen a vastagon bélelt csizma, amelyet akár nap közben végig hordaniuk kell. Nincs lehetőség váltócipőt biztosítani maguk számára a munkahelyen.

Lábápolási tippek

A lábizzadás, majd láblefagyás váltogatásának a következménye pedig nem csak egy alapos vesemedence gyulladás lehet, de az is, hogy a lábunkon bőrkeményedések alakultak ki, rosszabb esetben kipállott vagy gombás bőrproblémák melegágyává vált. Ha ezt sikerült is elkerülni, a lábunk megújulásra vágyik, amelyet legalább heti egyszeri szódabikarbónás vagy tengeri fürdősós lábfürdővel, alapos pedikűrrel és az elváltozások kezelésével kompenzálhatunk felé. 

Lábápolási tippek – lábpakolások

A háztartásunkban számos olyan dolgot találhatunk, amelyből kiváló bőrpuhító, tápláló és hidratáló lábpakolás készíthető, így nem kell feltétlenül a drogériák polcait vagy a kozmetikai katalógusokat bújnunk egy hatékony megoldásért. Ha jobban szeretünk krémeket használni, akkor is érdemes egy-két rafinált összetevőt ég belecsempészni a hatékonyság növelése érdekében.

Lábápolási tippek

Érdekesség és kevesen tudják, hogy a valódi viaszból készült gyertyák anyaga is jó a bőrkeményedések kezelésére. A méhviasz csodálatos anyag, számos kozmetikumban alkalmazzák a konzisztencia növelésére vagy épp emulgeálószerként, esetünkben azonban olyan hordozóanyagként is alkalmazhatjuk, amely segít a hatóanyagoknak megmaradni a problémás felületen.

Olvasszunk meg egy kis méhviaszt, cseppentsünk bele néhány csepp kókusz- vagy argánolajat, néhány csepp teafaolajat, majd kenjük a sarkunkra, hagyjuk megdermedni és még tovább is, hogy az összetevők kifejtsék áldásos hatásukat. Végl csak le kell választanunk a bőrről a rádermedt viaszréteget.

Ha érdekel a téma és szívesen olvasnál még lábáolási tippeket, akkor kattints ide! >>

Vélemény, hozzászólás?