Magic TOP gél lakk használata

A Magic TOP gél lakkok használata végtelenül egyszerű. Gyakorlatilag egy fedő csillámos rétegként kell őket kezelni, amivel az alap pasztell színű gél lakkos körömdíszítésünknek kölcsönözhetünk különleges csillámos effektet egy enyhe színnel kiegészítve.


A Magic TOP gél lakk használata ugyanolyan egyszerű, mint bármely körömlakké vagy gél lakké. Akinek már mindkettővel vagy legalább az egyikkel volt dolga, annak ez is gyerekjáték lesz.

Magic TOP gél lakk használata: az előkészítés

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

Magic TOP gél lakk használata

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

Egy, kettő, három… – az elkészítés

A Magic TOP gél lakk használata előtt, többek között, szükség van egy Bonder nevű alapanyagra is, ami egyfajta kétoldalú ragasztóként funkcionál majd a körömlemezed és a gél lakk között. A Bondert ugyanúgy kell felvinni a körömlemezre, mint bármelyik körömlakkot, gél lakkot. Ügyeljünk rá, hogy vékony réteget vigyünk fel, hiszen még további rétegeket fogunk felvinni erre, így ha nem szeretnénk túl vastag körmöket, akkor mindenképp érdemes vékony rétegekkel dolgozni.

A Bonder is egy UV fényre kötő/megszilárduló alapanyag, így a felvitel után UV lámpázás vagy szakszóval élve köttetés következik. Mindig tartsd be UV lámpád kötési idejét. Soha ne használd rövidebb ideig vagy hosszabb ideig, mint amit előírnak, hiszen ez a Te érdekedet szolgálja, hogy olyan körömdíszítésed készülhessen, ami tartós és szép marad heteken át.

A Magic TOP gél lakk használata

Miután megköttetted a Bondert, tapasztalni fogod, hogy a felszíne enyhén ragacsos maradt. Ez nem baj, hiszen ez volt a célunk, mert ez fogja biztosítani a gél lakkunkat hetekre a körmeinken. Következhet a választott gél lakk felvitele. Ezt is vékonyan vidd fel. Használd ki az ecsetet bátran és terítéssel nyugodtan fel tudod vinni a gél lakkot a körmödre. A gél lakk első rétege lehet, hogy első ránézésre foltosnak, csíkosnak és áttetszőnek fog hatni. Ez ne riasszon el, hiszen rendszerint a gél lakkokat legalább 2 rétegben kell felvinni ahhoz, hogy tökéletes fedést érhessünk el velük. Miután a réteget felvittük, ezt is köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Magic TOP gél lakk

Köttetés követően vigyél fel egy újabb réteg gél lakkot és máris tapasztalni fogod, hogy ami korábban esetleg csíkosnak, vagy halványnak hatott, már szinte tökéletes vagy egészen tökéletes fedést ér el. Miután végeztél ezzel is, jöhet a köttetés UV lámpád fénye alatt. Ezt addig ismételgetheted, míg a kívánt fedést el nem éred. Ezután következhet a Magic TOP gél lakkod, amivel a natúr vagy pasztell színárnyalatú gél lakkod csillámossá varázsolhatod. Elegendő akár egy rétegben is felvinni a Magic TOP gél lakkod, itt már nem lesz szükség további rétegezésre.

A gél lakk tartóssága, fényessége

Miután az utolsó réteg Magic TOP gél lakkot is sikeresen és tökéletesen megköttetted az UV lámpád fénye alatt, egy utolsó réteg eddig még nem használt alapanyag felvitelére lesz szükség. Ez pedig a Fényzselé vagy Top coat lesz. Ez egy áttetsző alapanyag, ami a gél lakkos körömdíszítésed heteken át tartó csillogását és tartósságát hivatott védeni és biztosítani. A fényzselét is vékony rétegben vidd fel majd köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, hiszen a Magic TOP gél lakkos körömdíszítésed elkészült.

Fontos lehet még tudnod ennek a gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Comments

  1. […] mindegyik Magic TOP gél lakk más és más színben és más és más csillámlást kölcsönöz a körömdíszítésednek, […]

Vélemény, hozzászólás?