Megszületett a döntés: az év színe 2023-ban a Viva Magenta!

Minden évben decemberben izgalommal várják a divatot követő cégek, hogy melyik színt választja a világhírű Pantone festékgyártó vállalat a következő év trendszínének. Idén sem kellett sokáig várni a bejelentésre: a Pantone 18-1750 kódszámú Viva Magenta lett a győztes. Ez a vörös egyik árnyalata kiváló lehetőségeket kínál a körömlakkok terén is. Fedezd fel a színválasztás mögötti történetet!


A Pantone színkatalógus története

A Pantone 1963-ban standardizálta a színeket, amikor rájöttek, hogy nincs egységes jelölés a különböző árnyalatok számára. Forradalmi találmányuk a standardizált Pantone színkatalógusokban öltött testet, amelyek lehetővé tették a színek megbízható választását világszerte.

A Pantone színkommunikációs rendszerének köszönhetően ma már különböző iparágak standardizált színekben gondolkodhatnak, ami elősegíti a kommunikációt a tervezéstől a gyártásig. Emellett a Pantone-színek digitálisan is elérhetőek, így a grafikusok és webdizájnerek is használhatják őket.

A Pantone vállalat 2000 óta minden év decemberében hirdeti meg a következő évben uralkodó színt, amely nagymértékben befolyásolja a divatot. Nem csak a lakberendezők, hanem a ruhaiparban és a szépségiparban dolgozók, sőt a csomagolóanyagok gyártásával foglalkozók munkáját is meghatározza ez a színválasztás.

Pantone
Pantone


Az év színe mindig üzenetet hordoz

Az Év Színe kiválasztása során mindig van egy szimbolikus üzenet. A döntéshozók figyelembe veszik az aktuális történelmi eseményeket, a társadalmi hangulatot, és ezen keresztül kifejezik a kor szellemét. Egy színben sűrítenek össze múltat, jelent és jövőt.

Például 2011-ben a Honeysuckle-t választották az Év Színének, amely a jerikói lonc virágának színére hasonlít. Ezt a mályvás, rózsaszínes árnyalatot stresszoldó hatásúnak tartották, és remélték, hogy nyugtatóan hat a gazdasági világválság idején.

2016-ban két színt választottak: a kékes Serenity és a halvány rózsaszín Rose Quartz, amelyekkel a nemek közti egyenlőségre szerettek volna rávilágítani.

2021-ben, a megrázó Covid-járvány után, ismét két színt emeltek ki: az Ultimate Gray, amely a szilárdságot, erőt és kitartást szimbolizálta, a tengerparti kavicsok ihlették. A másik szín az élénksárga Illuminating volt, ami a napsütésre, életörömre és energiára utal.


A Viva Magenta Jelentése

Most pedig térjünk rá a Viva Magenta jelentésére. Már első látásra erőt, dinamizmust, merészséget sugároz. Ez a bíbor egyik árnyalata, a kék és vörös kombinációjából született.

A Pantone szerint a Viva Magenta „bátor és félelmet nem ismerő, pulzáló szín, amely örömöt és optimista ünneplést kínál, készen állva egy új történet megírására. Az idei év színe energikus és erőt sugárzó.”

A Viva Magenta az első szín, amelyet mesterséges intelligencia választott ki az év színének. Ez az árnyalat a természetesség és a modernség összefonódását is jelképezi.

Magentaszínű lakkok és díszítőkellékek

Bár a Viva Magenta igazán élénk és vidám árnyalat, kiválóan alkalmazható visszafogottabb manikűrök készítéséhez is. Ha ezt a színt túl intenzívnek érzed, használd csak díszítés céljából!

A Moonbasanails kínálatában rengeteg magenta színű géllakkot és műköröm zselét találsz, valamint különböző magenta színű körömdíszítő elemeket, mint például porokat és matricákat.

Ha igazán trendkövető szeretnél lenni, válassz magenta színű fém zseléecsetet a manikűröd elkészítéséhez, amely többféle méretben kapható nálunk. A kerekített végű nyestszőr ecset kiemelkedő minőségű műköröm kellék, amellyel könnyedén megalkothatod a leggyönyörűbb műköröm formákat, díszítéseket és mosolyvonalakat.

A Pantone ajánlása szerint a Viva Magenta nagyszerűen kombinálható halványszürkével, kékekkel vagy bármely pasztellszínnel. Egy monokróm megjelenés is létrehozható a rózsaszín árnyalatainak felhasználásával.

A Moonbasanails kínálatában mindent megtalálsz, ami szükséges egy bátor és merész, igazán viva magentás manikűr elkészítéséhez. Böngéssz a géllakkjaink között!

Vélemény, hozzászólás?