Melyik reszelő mire jó?

A reszelő vagy reszelők változatossága nem öncélú dolog. Érdemes megtanulni a használatukat, ha eredményesen szeretnénk ápolni a kezeinket.


Manapság már annyiféle-fajta reszelő, buffer kapható, hogy az ember lánya kissé elveszve érzi magát, ha szeretne venni egy egyszerű körömreszelőt. Melyiket is válassza? A fémet? Az üvegreszelőt? Vagy a papíralapút? És vajon mit jelentenek a számok az egyes reszelők mellett?

A reszelők változatossága nem öncélú dolog, mindegyik típust más és más feladatokra fejlesztették ki. Érdemes megtanulni a használatukat, ha eredményesen szeretnénk ápolni a kezeinket. Ebben szeretnénk egy kis eligazítást nyújtani.

Fém reszelő

Ki ne ismerné a klasszikus, fémből készült, az egyik végén keskenyedő alakú körömreszelőt? Előnye, hogy kiválóan fertőtleníthető. Hátránya, hogy a papír alapú reszelőkkel nem olyan hatékonyak – azaz lassabban megy velük a reszelés. Éppen ezért egyre kevesebben vásárolják őket, és a szalonokban is kezdenek kiszorulni a használatból. De ha ilyened van otthon, ne keseredj el: ha célod a természetes köröm formázása, otthoni használatra tökéletes a fém körömreszelő. Itt találod kiváló minőségű, fémből készült, gyémántporos reszelőinket.

Üveg reszelő

Az üveg reszelők már látványra is kecsesek, nőiesek, kifinomultak. Előnyük, hogy kiválóan alkalmasak a töredező, gyenge, elvékonyodott köröm ápolására. A legfinomabb réteggel gyártják őket, hogy óvják a természetes körmök épségét. Emellett van egy érdekességük: használat közben felmelegszenek, így bezárják a körömvéget, megelőzik a köröm lemezes törését. Jól fertőtleníthetők. Hátrányuk, hogy csakis természetes körömre használhatók, inkább otthoni használatra.

Üveg reszelő

Papíralapú reszelők

Gazdag forma- és színviláguknak köszönhetően rendkívül népszerűek. Kaphatók romantikus virágos, cuki mikulásos vagy állatfigurás, egyszínű, stb. változatokban, formájuknak is csak a fantázia szab határt. Felületük a smirgli papírhoz hasonló, de nyilván sokkal finomabb felületű, szemcsézett papír a külseje, míg a belseje lehet papír, fa vagy műanyag.

A papíralapú reszelők előnye bőséges választékukban rejlik. A „smirglipapírja“ bármilyen erősségű lehet. Az egyes erősséget számok jelzik: 80, 100, 150, 180, 240…. szerint . Minél durvább a felülete, annál kisebb számmal jelölik a reszelőt. A 80-100-as reszelők durvák, a 120-150-es reszelők közepesek, míg a 180-200-as reszelők finomak. Ebből kifolyólag ez a terméktípus használható természetes körmöknél is. Épített körmök esetében pedig csak ez ajánlott!

Természetes körmökre a finomabb, (240) reszelőt használjuk, hogy körmünk ne repedezzen. Zselés műkörömhöz a finomabb (120-180), a porcelános építéshez pedig a durvább reszelőket ajánlják (80-120).

A papíralapú reszelők változatos formavilágának fő célja, hogy a lehető legügyesebben tudj vele dolgozni. E tekintetben mindenkinek más áll kézhez – kísérletezd ki, melyik a te kedvenced.

Bufferek

A papíralapú reszelő hátránya, hogy nehezebben fertőtleníthető, illetve hamar kopik. Viszonylag gyakran le kell cserélni újra.

Ezen kívül fontos tudnivaló: a papír reszelőket az első használat előtt mindig be kell avatni, azaz egy másik reszelővel körbe kell „simítani”, hogy a gyártás során keletkezett éleket, sorjákat eltávolítsuk.

Itt böngészhetsz bőséges reszelő választékunkból: mintás reszelők és reszelők.

Bufferek – szintén papír bevonatúak, azonban bevonatuk rendkívül finom szemcsés. Belül szivaccsal béleltek. A körömlemez bolyhosítására valók. A bufferek minden fajtája a finom kategóriába tartozik, ennek ellenére megkülönböztethetünk durva, közepes és finom változatokat.

Ebben az öt terméket tartalmazó reszelő- és buffer szettben mindent megtalálsz, ami szükséges a szép körmök kialakításához. Ráadásul most akcióasan juthatsz hozzá!

Vélemény, hozzászólás?