One step gél lakk használata

A One step gél lakk használata még egyszerűbb és még gyorsabb, mint a hagyományos háromlépéses gél lakk használata. Mint ahogy a nevében is benne van: akár egyetlen lépéssel is kivitelezhető gél lakkos körömdíszítésről beszélhetünk.


A One step gél lakk használatának nagy előnye, hogy rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhatsz meg magadnak ha ezt a típusú gél lakkot használod. Bár a jelenlegi piacon több fajtája/típusa létezik, mi most mégis egy nagy kedvencet a Moonbasanails One step gél lakk használatát vettük alapul és ennek a lépéseit taglaljuk részletesebben.

Az előkészítés

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a One step gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

One step gél lakk használat

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

A One step gél lakk használata – az elkészítés

A One step gél lakk használata előtt már nincs szükség Bonder-re! A One step gél lakkot bátran használhatod úgy is, hogy közvetlenül a körömlemezre viszed fel vékony rétegben.  Az esetek 98%-ban egytelen One step gél lakk réteg is elegendő a tökéletes fedés érdekében, de halványabb színek esetében előfordulhat, hogy szükség lesz egy második rétegre is a tökéletes fedésért. A One step gél lakkok krémes állaga biztosítja a számodra azt, hogy tökéletesen képesek terülni és nem folynak meg olyan könnyen, mint versenytársai.

One step gél lakk használata

Így kezdők is könnyebben tudnak vele dolgozni és a végeredmény is kicsit könnyebben elkészíthető. A felvitt One step gél lakk réteg után jöhet az UV lámpázás, vagyis az UV lámpád fénye alatti megköttetés. Mindig tartsd be a lámpád teljesítményéhez tartozó kötési időt. Ne rövidítsd le, de ne is hosszabbítsd meg.

A One step gél lakk tartóssága, fényessége

Miután az utolsó réteg One gél lakkot is sikeresen és tökéletesen megköttetted az UV lámpád fénye alatt, egy utolsó réteg eddig még nem használt alapanyag felvitelére lesz szükség. Ez pedig a Fényzselé vagy Top coat lesz. Ez egy áttetsző alapanyag, ami a gél lakkos körömdíszítésed heteken át tartó csillogását és tartósságát hivatott védeni és biztosítani. A fényzselét is vékony rétegben vidd fel majd köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, hiszen One step gél lakkos körömdíszítésed elkészült.

Fontos lehet még tudnod a One step gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető One step gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Vélemény, hozzászólás?