Mágneses gél lakk használata

A mágneses gél lakk használata vagy másnéven a Tiger egy gél lakkok használata szinte gyerekjáték. Főleg azoknak, akik már korábban próbáltak más gél lakkokat is. De azok se csüggedjenek, akik esetleg még sosem próbálták, hiszen most mindent megtudhat a tökéletes és látványos fényjátékkal felruházható a mágneses gél lakk használatáról.


A mágneses gél lakk használata szinte egy az egyben megegyezik a hagyományos gél lakkokéval, csupán az elkészítés kétharmadánál kell egy speciális eszközt (Tiger eye szupererős mágnest) bevetni, amivel a varázslat, illetve a fényjáték előcsalogatható.

Ha korábban elriasztott egy ilyen körömdíszítés elkészítése, mert azt gondoltad, biztosan nehéz és sok kézügyesség kell hozzá, akkor most látni fogod, hogy nem így van.

ELSŐ ÉS LEGFONTOSABB: AZ ELŐKÉSZÍTÉS

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a mágneses gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

Tiger eye gél lakk

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

A mágneses GÉL LAKK HASZNÁLATA ELŐTT

A mágneses gél lakk használata előtt szükség van egy Bonder nevű alapanyagra is, ami egyfajta kétoldalú ragasztóként funkcionál majd a körömlemezed és a mágneses gél lakk között. A Bondert ugyanúgy kell felvinni a körömlemezre, mint bármelyik körömlakkot, gél lakkot. Ügyeljünk rá, hogy vékony réteget vigyünk fel, hiszen még további rétegeket fogunk felvinni erre, így ha nem szeretnénk túl vastag körmöket, akkor mindenképp érdemes vékony rétegekkel dolgozni. A Bonder is egy UV fényre kötő/megszilárduló alapanyag, így a felvitel után UV lámpázás vagy szakszóval élve köttetés következik. Mindig tartsd be UV lámpád kötési idejét. Soha ne használd rövidebb ideig vagy hosszabb ideig, mint amit előírnak, hiszen ez a Te érdekedet szolgálja, hogy olyan körömdíszítésed készülhessen, ami tartós és szép marad heteken át.

A mágneses GÉL LAKK HASZNÁLATA

Miután megköttetted a Bondert, tapasztalni fogod, hogy a felszíne enyhén ragacsos maradt. Ez nem baj, hiszen ez volt a célunk, mert ez fogja biztosítani a mágneses gél lakkunkat hetekre a körmeinken. Következhet a választott mágneses gél lakk első rétegének felvitele. Ezt is vékonyan vidd fel. Használd ki az ecsetet bátran és terítéssel nyugodtan fel tudod vinni a mágneses gél lakkot a körmödre. A mágneses gél lakk akár már egyetlen rétegben is kiváló fedést nyújthat, de ebben az esetben inkább azt javasoljuk, hogy mégis most 2 réteggel dolgozz – később megérted miért. Miután az első réteget felvitted, ezt köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Mágneses gél lakk használata

Köttetés követően vigyél fel egy újabb réteg mágneses gél lakkot és máris tapasztalni fogod, hogy ami korábban esetleg csíkosnak, vagy halványnak hatott, már szinte tökéletes vagy egészen tökéletes fedést ér el. Ám mielőtt még UV lámpád fénye alatt megköttetnéd ezt a réteget, szükség lesz a Szupererős Tiger eye mágnesre. Tartsd nagyon közel a még folyós állagú mágneses gél lakkodhoz, de ne érjen hozzá a mágnes a gél lakkhoz. Pár másodpercig tartsd egy helyben a mágnest majd vedd el. A varázslat kész! Felkerült a körömdíszítésedre a fényjáték! Most már meköttetheted ezt a réteget is, hogy fixálni tudd az effektet körömdíszítésedben.

A mágneses GÉL LAKK TARTÓSSÁGA, FÉNYESSÉGE

Miután a felmágnesezett réteg gél lakkot is sikeresen és tökéletesen megköttetted az UV lámpád fénye alatt, egy utolsó réteg eddig még nem használt alapanyag felvitelére lesz szükség. Ez pedig a Fényzselé vagy Top coat lesz. Ez egy áttetsző alapanyag, ami a gél lakkos körömdíszítésed heteken át tartó csillogását és tartósságát hivatott védeni és biztosítani. A fényzselét is vékony rétegben vidd fel majd köttesd meg UV lámpád fénye alatt.

Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, hiszen különleges fényjátékkal rendelkező mágneses gél lakkos körömdíszítésed elkészült. Fontos lehet még tudnod a mágneses gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Vélemény, hozzászólás?