Metál gél lakk használata

A metál gél lakk használata némiképp eltér a hagyományos gél lakkokétól. Ez a különleges összetevőkben rejlik, amelyekkel picit másképp kell bánni, mint általában. Ha sikerül ezt a néhány alapszabályt betartani a metál gél lakkok használata során, akkor tökéletesen csillogó fémes hatásúvá varázsolhatod legújabb körömdíszítésed.


A metál gél lakk használatával érhetsz el különlegesen fémes hatású körömdíszítéseket. A tökéletesen csillogó és mély érzetű arany körmök vagy a hűvös és igazán fémes megjelenésű ezüst körömdíszítések már nem lehetetlenek. Persze voltak már körömlakkokban is metálhatású próbálkozások, de azok nem igazán voltak fényesek vagy nem tudták olyan hűen visszaadni a nemesfémek, fémek igazi tónusait.

Most itt van a metál gél lakk, aminek használatával ez végre tökéletesen lemásolható. De nézzük is, hogy mi mindent kell betartani, mi mindenre kell figyelni a metál gél lakkok használata közben. A következőkben a Moonbasanails népszerű metál gél lakkjainak használatát vettük alapul, így ha igazán klassz metálos körömdíszítésekre vágysz és nem szeretnél csalódni, akkor az alábbiakat követve tuti siker vár.

Metál gél lakk használata: első lépés, az előkészítés

Ez az egyik legfontosabb és legtöbb odafigyelést igénylő mozzanat. Ez lesz ugyanis a körömdíszítésed alapja. Ha ez nem megfelelő, vagy nem igazán alapos munkával készül el, akkor a Metál gél lakkos körömdíszítésed nem lesz tartós.

Ide tartozik a bőrfeltolás, a körmök megfelelő hosszra történő vágása, formázása. A körömlemezek buffer-el történő bolyhozása, majd ezután a portalanítása. Ami még nagyon fontos előkészítő lépés, az a Nail prep használata. Ezt semmiképp nem szabad kihagyni, mert ez felel a körömlemezek vízelvonásáért, zsírtalanításáért.

3D matt gél lakk használata

Nagyon alaposan rázzuk fel a metál gél lakk tégely tartalmát! Erre azért van szükség, hogy a színpigmentek és a színmegtartó olaj kellően elvegyüljön. Hosszú tárolásnál előfordulhat ülepedés, de ez nem jelenti a termék minőségének romlását, csupán az alkotó elemek elválását, amit használat előtt alapos felrázással orvosolhatsz.

Minimalista maximalizumus a gél lakkozásban

Dolgozz kevés anyaggal! Az ecsetről az átlagosnál picit több festéket húzz le a tégely száján. Erre azért van szükség, mert a metál gél lakk rendkívül jó fedőképességgel bír, így sokkal kevesebb gél lakk mennyiséggel is tökéletes fedést érhetsz el, mint a többi típusú gél lakk esetében. Vékony rétegben vidd fel az első réteg metál gél lakkot. A hagyományos gél lakkokkal ellentétben a metál gél lakk első rétegét mielőtt UV lámpa fénye alá helyeznéd várd meg, hogy alaposan kiszáradjon. Ez az alkotóelem párolgó olajának teljes elpárolgását jelenti.

A teljes kiszáradás akár 3-5 percet is igénybe vehet. Akkor lesz jó, ha már teljesen matt hatást fogsz a teljes körömlemezen tapasztalni. Ezután következik a lámpázás. Mindenképp tartsd be a lámpád típusának és teljesítményéhez tartozó kötési időket! (Hagyományos UV lámpák esetében pár perc, UV LED lámpák esetében min. 30 másodperc.) A megköttetett metál gél lakk rétegre vigyél fel egy réteg Fixálásmentes leoldható fényzselét, amit szintén köttess meg UV lámpád fénye alatt.

One step gél lakk használat

A második réteg metál gél lakkot a már megkötött fényzselére vidd fel. Itt is igaz a „kevesebb néha több” elve, tehát dolgozz kevés anyaggal a gyorsabb száradás és a jobb eredmény érdekében! Ezt a réteget is hagyd kiszáradni teljesen! Ennél a rétegnél fogod tapasztalni, hogy a metál gél lakkod elnyeri igazi metálos színét, fémes jellegű lesz a végeredmény. A teljes száradást a metálos szín fogja neked jelezni a teljes körömlemez felületén. A száradási idő itt is kb. 3-5 perc is lehet. Ezután következik a lámpázás. Mindenképp tartsd be a lámpád típusának és teljesítményéhez tartozó kötési időket! (Hagyományos UV lámpák esetében pár perc, UV LED lámpák esetében min. 30 másodperc.)

A Metál gél lakk tartóssága, fényessége

Végül egy réteg fixálásmentes leoldható fényzselével zárd le és tedd még tartósabbá metál gél lakkos körömdíszítésed. Az utolsó réteg fényzselét se felejtsd el majd UV lámpád fénye alatt teljesen megköttetni.

Ezzel gyakorlatilag kész is vagy, hiszen Metál gél lakkos körömdíszítésed elkészült.

Fontos lehet még tudnod a Metál gél lakk használatáról, hogy a legtöbb ma elérhető és beszerezhető Metál gél lakk leoldható, így sem reszelésre, sem csiszolásra nem lesz szükség egyáltalán az eltávolításához. Erre kapható külön speciális gél lakk leoldó folyadék, amivel a körömlakkokhoz hasonlóan eltávolítható a már nem kívánt gél lakkos körömdíszítés.

Comments

  1. […] igazán klassz arany vagy ezüst metál gél lakkos körömdíszítés elkészítése ugyan igényel némi odafigyelést és trükkök alkalmazását, de a végeredmény mindenért […]

Vélemény, hozzászólás?