Gél lakk szett

Szeretnéd elkészíteni saját gél lakkos körömdíszítésed, de még fogalmad sincs, hogy mi mindenre lenne szükséged ahhoz, hogy ez megvalósulhasson? Akkor olvass tovább figyelmesen, hiszen most megtudhatod, hogy mi mindenre kell odafigyelned, amikor gél lakk szettet szeretnél vásárolni magadnak, otthoni használtra.

Amikor elhatározod magad, hogy szívesen kipróbálnád saját magad is a gél lakkokat, de nem sok segítséget kaptál barátnőidtől, mert ők mind vagy zselés műkörmöket viselnek vagy valaki más készíti számukra a körömdíszítésüket, akkor picit magányosnak érezheted magad.

Gél lakk szett - Moonbasanails.hu

Számos cég és kereskedő a netes webáruházakban számtalan féle és fajta gél lakk szettet árul. Ezek között néha eligazodni nem csak egy teljesen kezdő számára, de akár egy gyakorlottabb szakmabelinek sem olyan könnyű. Ha gél lakk szettet keresel és szeretnéd ezeket összehasonlítani, vagy az árak alapján összehasonlítást végezni, akkor ezt több árösszehasonlító oldalon megteheted. Mi erre most nem is térnénk ki külön, hiszen az árak alakulása rendkívül gyorsan változik és folyamatosan újabb és újabb gél lakk szettek jelennek meg a piacon. Mi most abban nyújtunk Neked elsősorban segítséget, hogy mire figyelj egy jól összeállított gél lakk szett megválasztásánál.

Gél lakk szettek legfontosabb ismérvei

Amikor gél lakk szettet választasz magadnak megvásárlásra, akkor mindenképp tartsd szem előtt azt, hogy a megvásárolni kívánt gél lakk szett tartalmaz-e minden olyan szükséges alapanyagot, kelléket és kiegészítőt, amire az elkészítés során szükséged lehet. Ez azért is fontos, mert léteznek olyan gél lakk szettek, amelyekből vagy tudatosan vagy csak pusztán véletlenül kimaradnak olyan alapvető elemek, amelyek az egyszerű elkészítés menetét is megakadályozhatják vagy nem teszik lehetővé és további keresgélésre és vásárlásra lesz szükség. Ezért is javasoljuk azt, hogy olyan gél lakk szettet válassz magadnak, amivel már akár elsőre is tökéletes eredményt érhetsz el.

Amennyiben teljesen kezdő vagy a gél lakkozás területén, érdemes olyan gél lakk szettet választanod, amihez UV lámpát is adnak.

Ez ugyanis elengedhetetlen kelléke a gél lakkos körömdíszítések elkészítésének. De ha már rendelkezel UV lámpával vagy a legújabb technológiájú UV LED lámpák egyikével, akkor választhatsz magadnak olyan gél lakk szettet is, amihez lámpa nem jár. Ezek a gél lakk szettek általában olcsóbbak is, hiszen a lámpát már nem kell kifizetned.

Gél lakk szett

Fontos, hogy ha UV LED lámpád van, akkor keress rá a forgalmazónál vagy kérdezd meg, hogy az általa kínált alapanyagok megkötnek-e az UV LED lámpa fénye alatt, mert még mindig találkozhatsz olyan gél lakkokkal is a piacon, amelyek csak a hagyományos UV csöves lámpák fényére kötnek meg csak.

Mi mindennek kell egy gél lakk szettben mindenképp benne lenni?

Ha még teljesen kezdő vagy ezen a téren, akkor az alábbi checklist/bevásárlólista ellenőzérsével biztosra mehetsz legújabb gél lakk szetted megvásárlásával. Nézd végig a kínálatot és ellenőrizd le alaposan, hogy a termékek leírásában ígérnek-e mindent, amit a tökéletes gél lakkos körömdíszítés elkészítéshez kell.

Gél lakk szett

Most egy olyan lista következik, ami azoknak segítség, akik teljesen kezdők a gél lakkozásban és még nem rendelkeznek otthon semmilyen eszközzel/ismerettel a gél lakk szettekről.

  1. Legyen a gél lakk szettben UV lámpa. Az UV LED lámpa jobb, hiszen gyorsabban lehet vele dolgozni és kevesebb energiát is fogyaszt használatkor. Teljesítményből legalább 24W-os UV LED lámpát érdemes választani otthoni gél lakkozáshoz.
  2. Legyen a gél lakk szettben előkészítő vagy előkezelő folyadék. Ezt leginkább Nail prep-nek hívják. Ez a víztiszta kis folyadék a körömlemez felkészítéséhez, fertőtlenítéséhez és zsírtalanításához kell. Szintén nélkülözhetetlen eleme egy otthoni gél lakk szettnek!
  3. Legyen a gél lakk szettben buffer és reszelő is. Míg előbb a körömlemez bolyhozásához, utóbbi pedig a körömszélek formázáshoz kellhet.
  4. Legyen a gél lakk szettben portalanító eszköz, mondjuk egy kis kefe. Ez a reszeléskor és a bolyhozáskor keletkezett por eltávolításának legjobb eszköze. Szintén fontos, hiszen poros alapra nem lehet stabil gél lakkos körömdíszítést készíteni.
  5. Legyen a gél lakk szettben bonder. Ez picit kényesebb kérdés, hiszen vannak már olyan gél lakkok, amelyek nem igényelnek alapozást, amit a bonder lát el. Így ha olyan gél lakk szettet választasz magadnak, ami tartalmaz ilyet, akkor az csak plussz pont. Ha nincs benne, akkor mindenképp győződj meg róla, hogy a gél lakk típusa nem igényel bonder használatot, mert ha igen, akkor azt még bizony külön be kell szerezned.
  6. Legyen a gél lakk szettben legalább egy gél lakk. Ez lehet egy előre meghatározott szín vagy akár általad választott szín is. Természetesen a gél lakk szett mellé bőven van lehetőséged további csodás színárnyalatok és gél lakk típusok beszerzésére, de ideálisabb amikor a gél lakk szett már alapból tartalmaz legalább egy kipróbálható színt.
  7. Legyen a gél lakk szettben fényzselé. Sok gél lakk szettben úgyis találkozhatsz vele, hogy base and top vagyis bonder és fényzselé egyben, illetve úgy is hivatkoznak rá mint top coat – magyarul fedő réteg. A fényzselé növeli a gél lakkos körömdíszítésed tartósságát és mint ahogy a nevében is benne van még fényesebbé még csillogóbbá teszi azt.

A legtöbb gél lakk szett a fenti 6-7 elemmel ki is merül és nagyon sok ilyen gél lakk szettet találhatsz a neten. Azonban fontos megjegyezni, hogy ez eddig csak az elkészítéshez elegendő alapanyagokat és kellékeket tartalmazza. Vagyis, aki nem előrelátó, az 1-2 hét után fog csak szembesülni vele, hogy újabb költségeket kell áldoznia, ha szeretne gél lakkos körömdíszítéseitől megszabadulni vagy újat készíteni. Éppen ezért mi még a listát az alábbiakkal egészítenénk ki egy kezdő gél lakk szett vásárlásánál.

  • Legyen a gél lakk szettben gél lakk leoldó folyadék. Ez nagyjából ugyanazt a szerepet tölti be mint a hagyományos körömlakkok esetében a körömlakklemosó, de nélkülözhetetlen a gél lakk otthoni, biztonságos eltávolításához.
  • Legyen a gél lakk szettben leoldó kellék. Mivel a gél lakk eltávolítása biztonságos módszerrel némileg több időt vesz igénybe, ezért a gél lakk leoldó folyadékkal átitatott vattakorongos lemosós módszer a gél lakkok esetében nem alkalmazható. Időre van szükség, hogy az anyag hatni tudjon. Ezért számos olyan kellék is jó ha kéznél van, amivel az eltávolítás megkönnyíthető. Ez lehet leoldó gyűszű, leoldó fólia vagy leoldó ujjcsipesz is.
  • Bár ez már nem kötelező, ez már csak bónusz, de azért egy körömápoló olaj vagy körömbőr ápoló olaj is elférhet a gél lakk szettben, ami a kezeid épségét-szépségét hivatott szolgálni.

Szerintünk egy jó gél lakk szett a fenti 10 tétel mindegyikét legalább tartalmaznia kell. Így ha otthoni, biztonságos gél lakkozáshoz keresel gél lakk szetteket, akkor a fenti listát bátran előkaphatod és ellenőrizheted, hogy Neked megfelel-e az a gél lakk szett, amit éppen kiszemeltél.